ÖZAKMAN’IN “RESİMLİ OSMANLI TARİHİ” KOSOVA’DA

Turgut Özakman'ın yazdığı tiyatro oyunu, “Resimli Osmanlı Tarihi”, Konya Devlet Tiyatrosu'nun yorumuyla, Rumeli Türk Tiyatro Sanatçıları Derneği'nin davetlisi olarak Kosova'da sahnelenecek.

Turgut Özakman'ın 1980'li yılların başında kaleme aldığı tiyatro oyunu, “Resimli Osmanlı Tarihi”, Konya Devlet Tiyatrosu tarafından Kosova'nın başkenti Piriştina ve Prizren'de sahnelenecek.

Prizren-Kosova Tiyatrosu'nun kuruluşunun 72'nci, Prizren Kültürevi Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosu'nun 30'ncu ve Rumeli Türk Tiyatro Sanatçıları Derneği'nin 15'nci kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, Rumeli Türk Tiyatro Sanatçıları Derneği tarafından Kosova'ya davet edilen “Resimli Osmanlı Tarihi”, 19, 20 Kasım tarihlerinde Prizren'de, 21 Kasım'da da Priştina'da temsil edilecek.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği oyunun, dekor tasarımı Behlüldane Tor, kostüm tasarımı Funda Çebi, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu tarafından hazırlandı. Bestesi Turgay Erdener'e, dans düzeni İhsan Bengier'e ait olan oyunun yönetmen yardımcısı ise Alpay Ulusoy.

Oyun ayrıca, Konya Devlet Tiyatrosu'na 2007-2008 İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri'nden “En İyi Yapım”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Erkek Oyuncu”, Sanat Kurumu'ndan ise, “En İyi Sahne Müziği” ile “En İyi Dans Düzeni” Ödüllerini getirmişti.
Osmanlı'dan Cumhuriyet'e, toplumun siyasal serüvenini tek bir karakter üzerinden eleştirel, ironik ve keyifli bir komedyaya taşıyan oyunda, Alpay Ulusoy (En İyi Erkek Oyuncu Ödülü), Şebnem Büyükkalkan, Murat Özben, Cengiz Uzun, Umut Toprak, Alpay Aksum, Tuncay Aynur, Ozan Çobanoğlu, Çağatay Çiftçi, Özgür Keçeci, Özgür Baş, Ahmet Çökmez, Nur Yazar, Özge Mirzalı, Gökçe Yurtsal, Ebru Güleraslan, Revşan Genç ve Nevra Sayar rol alırken, müzisyenler ile erkekler korosu oyuna eşlik ediyor. (ANKA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri