Otobüsçü Metro, bir milyar dolarlık holdinge dönüşüyor

Önde gelen şehirler arası otobüs işletmecisi Metro Turizm'i de bünyesinde barındıran Metro Şirketler Grubu, holdingleşme kararı aldı.

Böylece 59 şirket tek çatıda toplanacak. 17 yıl önce şehirler arası taşımacılığa başlayan Metro Grubu, halen madencilik, turizm, gıda ve enerji gibi pek çok alanda 1 milyar dolarlık ciroya sahip. Grup şirketlerinden Sampi'nin (Samsun Pide) KKTC Girne şubesini açan Metro yöneticileri, şirketin yeni hedefleri ve yapısına ilişkin bilgi verdi. Mercure Otel'deki toplantıda konuşan Metro Turizm Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, 1 milyar dolarlık ciroya ulaşan toplam 59 şirketi holdingleştirmeyi hedeflediklerini açıkladı. 2010'da gıda, maden ve enerji sektörlerinde yeni atılımlar yapacaklarını ifade eden Öztürk, Sampi'yi de uluslararası bir marka haline getirmek istediklerini kaydetti. İzmir, Manisa, Konya, Anamur, Antalya ve Hatay'da maden alanları bulunduğunu söyleyen Öztürk, "İzmir'de Türkiye'nin en büyük altın rezervlerinden birine sahibiz. Önümüzdeki günlerde siyanür kullanmadan üretime başlayacağız." dedi.

Metro Grup'un yeni CEO'su Ömer Bilgiseven ise yılda ortalama yüzde 20 büyüdüklerini vurgularken, "Şirketlerimizin holdingleşmesi için çalışmalar sürüyor. Temmuz ayı gibi çalışmaları bitirip holdingleşeceğiz. Bünyemizde 9 bin çalışanımız var. Kazandığımız her kuruşu yatırımlarla yine Türk ekonomisine kazandırıyoruz." açıklamasını yaptı. Metro Turizm Genel Koordinatörü Sinan Solok da karayolu taşımacılığında 450 milyon ciro ile geçen yıla nazaran yüzde 5 büyüdüklerini anlatarak, "2010'da yaklaşık 40 milyon Euro'luk yatırımla 180 otobüs alacağız. Taşımacılık, amiral gemimiz." diye konuştu. Grup, 2010'da enerjiye de 33 milyon dolar yatırım yapacak. Sampi'nin halen 33 şubesi bulunuyor. Şirket, ilk etapta bu sayıyı 100'e çıkarmayı planlıyor. Sampi Girne şubesinin açılışına KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu da katıldı. ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri