ÖSYM yeniden şekilleniyor

YÖK Başkanı Özcan “ÖSYM'nin yakında yeni bir şekli olacak. Çalışmalar sürüyor. ÖSYM Başkanı Yarımağan'nın görevden alınması söz konusu değil” dedi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ''Yakında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yeni bir şekli olacağını'' söyledi. KPSS'ye ilişkin soruşturmanın biran önce bitmesini istediğini ifade eden Özcan “Yakında ÖSYM'nin yeni bir şekli olacak. Denetleme Kurulumuz, ikinci raporunu bitirdi. Onu da inceliyoruz. Ondan da Savcılığı haberdar ettik. Çünkü Savcılık da araştırmalarını bizim raporun çerçevesinde yürütüyor. Denetleme Kurulu'yla paslaşıyorlar” dedi. Önceki gün bu konuyu Başbakan Erdoğan ile de görüştüklerini belirten Özcan, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın görevden alınmasının söz konusu olmadığını belirtti. Raporla ilgili daha önce görüştükleri konuları konuştuklarını belirten Özcan “Konu inşallah netliğe kavuşacak. Pek çok insanımız bundan zarar gördü. Bir an önce bu işi temizlemek için çalışıyoruz' diye konuştu.

'Dinlemeye inanmıyorum'

Dinleme iddialarını da değerlendiren YÖK Başkanı Özcan “Çok ihtimal vermiyorum. Neden daha önce olmadı da bugün oldu” dedi. KPSS ile ilgili soruşturmanın sonucunu kendisinin de merakla beklediğini dile getiren Özcan “KPSS ile ilgili söyleyeceğim bir şey yok. İnanın ben de sizin kadar meraklıyım ve gerçekten bilmek için ölüyorum” dedi. Öte yandan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, soruşturmanın tamamlanmasının ardından üniversite mezunu 10 bin polis alınması için ilan vereceklerini açıkladı. Atalay “10 bin polis alacağız. Bunun için ilan vereceğiz ama KPSS'nin sonucunu bekliyoruz” dedi.

Lise sona tek dersten sınav hakkı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, tek dersten başarısız olduğu için liseden mezun olamayan öğrencilere sınav hakkı verileceğini bildirdi. Öğrenciler başarısız dersinin hangi sınıfa ait olduğuna bakılmaksızın valiliklerce belirlenecek tarihlerde sınava alınacak.

Stargazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri