ÖSYM ve KPSS’den vazgeçilmeyecek

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, ÖSYM ve KPSS'den vazgeçilmeyeceğini söyledi.

Memurlarla ilgili sınavlar ÖSYM tarafından KPSS adı altında yapılmaya devam edecek. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, star'a yaptığı açıklamada, KPSS sınavı ve ÖSYM ile ilgili soruşturmaların devam ettiğini ancak bu sınava devam etme kararında olduklarını açıkladı. Bakan Hayati Yazıcı “KPSS ve ÖSYM'den vazgeçmeyiz.

İKİ YILDA BİR SINAV YAPILACAK

Sınavlar yapılacak. Bakanlıklara tahsis edilen memur kadroları için alımlar yine KPSS kanalıyla olacak. İki yılda bir KPSS açmamız lazım. Onca fakülte mezun veriyor. Sınav açmazsanız o insanlar devlet memurları kadrosuna giremez. Sınavların düzenle yapılması lazım” dedi. ÖSYM'nin alt yapısı olan bir kurum olduğuna dikkat çeken Yazıcı, sınavı Devlet Personel Dairesi Başkanlığı'na yaptırmanın mümkün olduğunu ancak bunun ek maliyet getireceği için düşünülmediğini açıkladı.

ÖSYM'NİN EKSİKLERİ GİDERİLİR

Yazıcı “ÖSYM üniversite sınavları dışında boş. Oraya yaptırmak en uygunu olur. Ayrı bir kadro kurmak konusunda devlete ayrı yük getirir. Bir kadro ihdas edilmesi lazım. Devlet böyle bir sınavı yaparsa başarılı da olur. Çağdaş kamu yönetiminde benzer işlemleri yapanların tek çatı altında toplanması lazım. Sınavları ÖSYM'den alınmasını ayrı yük görüyorum. ÖSYM'nin eksikleri varsa onlar giderilir. Sınavlar yapılacak. Tahsis ettiğimiz kadroların kullanılması gerekiyor” dedi. Yazıcı, kamu personeliyle ilgili anayasaya uyum çalışması yaptıklarını da söyledi.

Eğitim yardımları mercek altında

Yardımların denetimi konusunda yeni bir sistem geliştirdiklerini, kısa sürede uygulamaya gireceğini belirten Bakan Hayati Yazıcı, İstanbul'da aldıkları bir ihbar mektubu üzerine yardımların ihtiyacı olmayan kişilere verildiğine ilişkin inceleme yaptırdığını, 15 bin kişinin dosyasının bu kapsamda yeniden incelendiğini belirtti. Nakdi yardımların çocuk okudukça eğitim ve sağlık yardımı olarak verildiğini kaydeden Bakan Yazıcı, okula gitmeyen çocuğun yardımının hemen kesildiğini ifade etti.

Saatlerinizi geri almayı unutmayın

Kopya iddiaları nedeniyle iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı, yarın yeniden yapılacak. Adaylar yanlarında kalem, silgi, kalemtıraş, saat ve yiyecek-içecek de getirmeyecek. İhtiyaçları ÖSYM karşılayacak. Öte yandan uzmanlar bu gece 04.00'te saatlerin bir saat geri alanacağını hatırlatarak sınava girecek adayların saatlerini ayarlamayı unutmamaları konusunda uyarıda bulundu.
Stargazete

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri