ÖSYM 2010 KPSS sonuçları

ÖSYM 2010 KPSS sonuçları için tüm gözler ÖSYM web sitesinde! ÖSYM 2010 KPSS sonuçları Salı günü açıklanacak mı? KPSS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak!

ÖSYM 2010 KPSS sonuçları ha açıklandı ha açıklanacak derken Pazartesi günü de açıklanmadı. Gözler şimdi ÖSYM sınav merkezinde. KPSS sonuçları için tetikte bekleyen yüz binlerce öğrenci, ÖSYM'den sonuçların bir an önce açıklamasını istiyor.

ÖSYM, KPSS sonuçları için açıklama yapmış ve sonuçların “bu hafta içerisinde açıklanacağını” duyurmuştu. Bu açıklamadan umutlanan yüz binler, sonuçların açıklanabileceği düşüncesiyle daha Pazartesi'den bilgisayarları başına geçti.

Yılan hikayesi haline gelen KPSS, sınava giren yüz binlerce öğrenci tarafından “hayati önem” arz ediyor. İşsiz gençlerin iş umudu olan KPSS, ÖSYM tarafından yapılıyor.

KPSS sonuçları için www.osym.gov.tr sitesinde yoğunluk oluşturan umutlu öğrenciler, sitenin girişini zaman zaman engelliyor. ÖSYM'nin internet sitesi bir anda başlayan yoğunluğu kaldıramıyor ve deyim yerindeyse iflas ediyor.

Aktüel Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Muaz Kalaycı, ÖSYM sitesindeki yoğunluğu ve benzer sonuçları köşe yazısında şöyle değerlendiriyor:

"Nereden başlasam bilemiyorum. Hangisini, neresinden tutsam elimde kalıyor çünkü. Ama içimi kemiren eziyeti dışıma atmak için bir an evvel içimi döksem, dertleşsem sizle; hiç de fena olmayacak!

Yaşadığımız için daha fazlasını hak ediyoruz aslında. Mesela sınav sonuçlarına bakmak için daha ilk dakikada çöken bir sisteme girmeye çalışmayı hak etmiyoruz biz. SBS sonuçlarına bakmak tam bir işkence. Çocuklar bilgisayar başında saç baş yoluyor. Bu mudur? KEY ödemesi var mı, yok mu; bunu öğrenmek için saatlerce bilgisayar başında saç baş yolmak değil hak ettiğimiz. Örneğin; “arabanın ruhsatı geldi mi, siz de mi?” diye sorduğumuz postane görevlisinin konuşma kabiliyeti olmayan bir hayvana bile yapılmayacak muameleyi yapmasına layık değiliz. Hele aynı soruyu sorduğumuz polis memurunun aynı muameleyi yapmasına hiç layık değiliz!

Dakikalarca sıra beklediğimiz banka kuyruğunda gişe memurunun sıra bize gelince; “sistem çalışmıyor” demesi sinir sistemimizi dişliyor. “e-Devlet” şifresi olmadan sorgulanamayan araba plakasını sorgulamak niyetiyle şifre almak için PTT'ye gittiğimizde yüzümüze bile bakmaya tenezzül etmeyen memurun; “sistem yok” diye çemkirmesini hiç kimse hak etmiyor.”

Bakalım ÖSYM sonuçları bugün (Salı günü) açıklayacak mı? Bakalım sonuçlar açıklandığında ÖSYM sitesi açık kalacak mı?

haberaktif

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri