Ortada dolaşan 'kapatma davası' iddialarını üzülerek izliyorum

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, siyasi parti kapatma davası açmanın TBMM iznine bağlanmasının evrensel hukuk kuralları ve iç hukukla uyuşmadığını savundu.

Yalçınkaya, "Bu Anayasa'da yazılı temel ilkelerden olan güçler ayrılığını ortadan kaldıracaktır. Genel seçimlerden hemen sonra oluşacak Meclis'te grubu olan partilerin kapatma izni komisyonunda bulunabilecekleri hüküm altına alınmamakla da uygulamada keyfiliğe yol açacaktır. Bu da hukuk devleti ilkesinin ihlalidir." iddiasında bulundu. "Hukuk devletinde keyfiliğe yol açacak şekilde anayasa değişikliği yapılamaz." diyen Yalçınkaya siyasetçileri ağır itham altına alan sözler sarf etti. Yalçınkaya, "Gruplardan gelen parti üyeleri Meclis kapatma izni komisyonu olarak bir karar alırken, kendi seçmenine karşı olan sorumluluğunu mu, partisinin çıkarlarını mı, toplumun yararını mı göz önünde tutacak veya bir diğer parti için koz, bir şart olarak mı kullanacak?" sorusunu yöneltti.

Yalçınkaya Hürriyet'e verdiği röportajda Başkent kulislerinde dillendirilen ve CHP, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başrollerini paylaştığı 'karanlık senaryoya' ilişkin iddiaları da değerlendirdi. Bir süredir köşe yazarlarına konu olan senaryoya göre, AK Parti'ye kapatma davası açılması ve ilerleyen süreçte partinin kapatılması planlanıyor. Senaryo, hükümetin düşürülmesine kadar ayrıntılar içeriyor. Yalçınkaya, "Ortada dolaşan gerçeklere dayanmayan iddiaları üzülerek izliyorum. Kapatma davası açmak benim iki dudağımın arasında değil." dedi. Dava açılabilmesi için 'yeterli delil' bulunması gerektiğini vurgulayan Yalçınkaya, "Hukuka aykırı işlemler yapılmadıkça savcı, kamu adına hareket ederek, dava açma yoluna gitmez." diye konuştu. İSTANBUL ZAMAN ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri