OPERASYON DEVAM EDİYOR...

OPERASYON DEVAM EDİYOR...

“Mali ve özlük hakları günden güne azalan, geçici görevlendirmeler ile yıldırmaya çalışılan kadrolu şube müdürlerine karşı operasyon devam ediyor. Yıldırma operasyonu karşısında emekli olan ya da bir alt görev isteyen şube müdürlerinden arta kalan çok az sayıda ki şube müdürünün, ilk atama ve görevler arası geçişten yoksun bir yönetmelik ile yerleri değiştirilecek. ”

Şube müdürlüğü yer değiştirme taslağı geçen hafta içerisinde yayınlandı. 16 Eylül tarihine kadar da illerden ve STK lardan görüş istendi. Görüşlerini de bildirdiler. İnternetten takip edebildiğim kadarı ile sendikalardan hiçbir açıklama yapılmadı. Gerçi şube müdürleri, onların çok umurunda değil. Eğer okul yöneticileri ve öğretmenler ile ilgili bir yönetmelik taslağı olsa idi, yeri göğü inletirlerdi. Biz birbirimizi biliyoruz. Sendikaları işletme gibi yönetiyorlar. Eğitimde çalışan sayısı hangi unvanda fazla ise onlar için seslerini çıkarıyorlar. Neyse,  konumuz sendikalar değil…

Onları ben Allah’a havale ediyorum…

Taslağı okuyunca çala kalem yazıldığı hissine kapıldım. Aslında his falan de değil, öyle düşünüyorum. Bakanlık mevzuat dairesinin elinde, uygulanabilir atama yer değiştirme taslakları olmalıdır. Öyle sipariş üzerine hazırlık yapılır ise ancak bu kadar olur.

Taslağın 5. Maddesi hizmet bölgeleri ve puan değerleri ile ilgilidir. Sıkı durun; Bartın’ın,  Amasra ve Ulus ilçelerinin puan değerleri 10, Birinci bölgede bulunan Adana il milli eğitim müdürlüğünde çalışan yöneticiler ise 14 puan alacaklar. Herhalde Ankara Ulus ile Bartın Ulus karıştırılmış. Güneydoğuda ki ilçelerin puanlarında öyle hatalar var ki bu sayfayı ilçe karşılaştırmasına ayırsak sütunlar yetmez.

Taslağa devam edelim. Hele bir dokuzuncu madde var evlere şenlik. Bölge hizmetini tamamlayıp 6 yılını dolduranlar, zorunlu hizmete tabidir, yazıyor. Ama altı yılını dolduranlar aynı bölge içerisinde il ve ilçelere nakil isteyebilirler hükmü de bulunmaktadır. Bölge hizmet sürelerine baktığınızda en fazla hizmet süresi 5 yıl olan bölgelerde,  6 yıl görev yaptıktan sonra aynı bölgeye yine tayin istenebilecek gibi garip bir durum söz konusudur.  Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu… 6 Yılını dolduran yöneticilerin nasıl yer değiştirileceği ile ilgili de madde yok. Kaç tercih yapacaklar, tercihlerine atanamayanlar nasıl atanacak taslak da net değil.

Yine dokuzuncu madde de 7 alt bent olmasına rağmen, 6. bentten 9 a atlanmıştır. Sanki 7 ve 8. Bentler taslakta eksik gibidir. Ya da 6 dan 9 a sehven geçilmiştir.

12. madde de ise Bakanlıkça uygun görülen yerlere diye bir ifade var. Bakanlıkça uygun görülen ifadesi yerine bilgisayar kurası ile yer değişikliğinin yapılması daha uygun olacaktır.

Aslında taslak ile ilgili en büyük sıkıntı, taslağın ilk atama ve görevler arası geçişi düzenlememesidir. Böyle bir yönetmelik zoraki hazırlamış bir yönetmelik görüntüsündedir. Anlaşılan Sayın Bakanımız talimat vermiştir, çala kalem bu taslak hazırlanmıştır.

Yönetmelik taslağının yayınlandığı gün bir abimiz, telefonda şu hikâyeyi anlattı;

Çok bildiğini sanan cahilin birisi arkadaşı ile sohbet ederken;

“Hz. Âdem’in hiç çocuğu yokmuş. Tur Dağına giderek Allah’a, bana bir evlat ver diye yalvarmış,.. Allah duasını kabul etmiş. O’na, İsa isminde bir çocuk vermiş. Hz. Âdem’de Allaha şükür nişanesi olarak gökten inen bir keçiyi kurban etmiş” deyince Arkadaşı dayanamamış.

                ”O peygamber Hz. Adem değil, Hz. İbrahim.

                Onun evladı Hz. İsa değil Hz. İsmail…

                Dağın adı Tur dağı değil, Nurdağı,

                Gökten inen keçi değil koyun.”Ben bunun neresini düzelteyim. Demiş

Şube müdürleri, yer değiştirme taslağı da abimizin anlattığı örnekte ki gibi…

Düzeltilecek bir yanı olması için doğru bir şeyler olması lazım…

Şube müdürleri normlarının güncellenmesi lazım,

Ek göstergenin 3600 olması lazım,

İlköğretim müfettişlerinin il/ilçe yöneticilerini denetlememesi lazım,

Makam tazminatı verilmesi lazım,

Ek ödemenin %200 olarak verilmesi lazım,

İlk atama ve görevler arası geçişler düzenlenmelidir,

 Geçici görevlendirilmeler sonlandırılmalıdır…

Tüm bunlar yapılmadan uygulanacak rotasyon, KADORLU ŞUBE MÜDÜRLERİNE OPERASYON dan başka bir şey değildir.İstifaya zorlanmaktadırlar.

Operasyon devam ediyor…

Mustafa EDİPOĞLU

Eğitim Yöneticisi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri