Önüne geleni devirip, millî takıma judo dersi verdi

Rusya Başbakanı Vladimir Putin (57), ilerleyen yaşına aldırmadan judo elbiselerini giydi, kara kuşağını kuşandı ve önüne geleni devirdi.

bulunduğu St. Petersburg'da bir judo kursunu ziyaret eden Putin, Londra'da yapılacak 2012 Olimpiyatları için hazırlık yapan Rusya Judo Milli Takımı'nın çalışmalarına katıldı.

Judo tekniklerini gösteren ve rakiplerini yerden yere çalan Putin, küçük öğrencilere imza verdi ve tüm okulla birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Putin'in estetik hareketlerini izleyen judo hocaları Rusya Başbakanı'na tam not verdi. Karşılaştığı sporcuların Putin'den korktukları için sert karşılık vermedikleri yorumları da yapıldı. Judo okulunun koçluğunu yapan İtalyan Ezio Gamba da Rusya Başbakanı'nın rakiplerinden biri oldu.

Spora merakı ile bilinen Rusya Başbakanı, geçen yıl yayınlanan 'Putin'le judo öğreniyorum' adlı bir DVD'de Dünya ve Olimpiyat Judo Şampiyonu Japon Yaşuhiro Yamashita ile birlikte judo hareketlerini gösteriyordu. Ata binen, dağa tırmanan, buz gibi sulara dalarak yüzen Putin'in, genç ve dinamik kalmasının sırrının spor olduğu belirtiliyor.
zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri