Onların tek ihtiyacı SEVGİ‏

Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün 2006 yılında hizmete başladığı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Hayvanların bakımının büyük bir titizlikle yapılmasını sağlayan Rehabilitasyon Merkezi, kim

Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2006 yılında hizmete başladığı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Hayvanların bakımının büyük bir titizlikle yapılmasını sağlayan Rehabilitasyon Merkezi, kimsesiz hayvanları da sahiplendirerek onlara sıcak bir yuva buluyor.

 
Küçükçekmece Kayabaşı Altınşehir Bölgesinde bulunanSokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi kimsesiz hayvanlara 5 yıldır sahip çıkıyor. Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Çiğdem Eral, Rehabilitasyon Merkezi’nin 150’ye yakın hayvana ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Hayvanların bakımında özellikle hijyen konusunu önemsediklerini belirtti.

ÖNCE KISIRLAŞTIRMA SONRA AŞI

140 sokak köpeği ve 10’a yakın kedinin barındığı rehabilitasyon merkezinde, hayvanların her türlü bakım ve tedavisi büyük bir titizlikle yapıldığını söyleyen Veteriner Çiğdem Eral, “Rehabilitasyon merkezi sahipsiz ve sokak hayvanların barındığı bir yer. Buraya getirilen hayvanların öncelikle muayenelerini, kısırlaştırdıktan sonra da mutlaka kuduz aşısı yapıyoruz. Bu işlemlerin sonunda kulaklarına numaralı küpe takıyoruz. Uzman 7 görevli arkadaşımız bu çalışmaları düzenli şekilde yapıyor” diye konuştu.


HER YIL AŞI KAMPANYASI

Veteriner Hekim Çiğdem Eral, ilçede her yıl kuduz aşısı kampanyası yaptıklarını belirterek, “Küçükçekmece yaşayan gerek sokak hayvanlarına gerekse sahipli hayvanlara kuduz aşısı yaptırıyoruz. Geçen yıl  yaz döneminde yaptığımız aşı kampanyasına ilgi yoğundu. Bu yıl da yine böyle kampanya yapacağız” dedi. Rehabilitasyon Merkezi’nde bir hayvanın ihtiyacı olabilecek her türlü imkanı sağladıklarını belirtti.

HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI

Bu merkezde hayvanların tek ihtiyacının sevgi olduğunu söyleyen Veteriner Hekim Eral, “Bizim vatandaşlardan isteğimiz tek şey; buradaki hayvanları sahiplenmeleridir. Onların tek ihtiyacı sevgi, yeter ki onları sevin ve sahipsiz bırakmayın. Tüm hayvanseverler buraya kimlik bilgileriyle gelip hayvan sahibi olabilir” diyerek çağrıda bulundu.  Eral, ayrıca tüm vatandaşların Rehabilitasyon Merkezi’ni gün içerisinde saat 15.30’a kadar ziyaret edebileceklerini de sözlerine ekledi.

Küçükçekmece Belediyesi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri