ÖNDER ve Deniz Feneri “Kitap Yağmuru”nda buluşuyor!

ÖNDER ve Deniz Feneri “Kitap Yağmuru”nda buluşuyor!

 

ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği’nin Türkiye çapında İmam-Hatip Ortaokul ve Liselerinde oluşan kitap taleplerine cevap vermeyi hedefleyen “Kitap Yağmuru Projesi”ne Deniz Feneri Derneği’nden anlamlı bir destek geldi.

ÖNDER ile Deniz Feneri arasında yapılan protokol uyarınca ilk etapta 1500 İmam-Hatip okulunun kütüphanesine Arapça-Türkçe sözlük armağan edilecek. Daha sonraki safhada ise bu okullarda öğrenim gören bütün öğrencilere temel ihtiyaçları olan bu sözlüklerin hediye edilmesi yoluna gidilecek.

Deniz Feneri’nin bu desteğinin ÖNDER’in “Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma ve Geliştirme Programı” içerisinde yer alan pek çok projeden biri olan Kitap Yağmuru Projesine önemli bir ivme kazandırması bekleniyor.

Kitap Yağmuru Projesi, özellikle 2012-2013 eğitim-öğretim yılında yeni açılan ve kütüphaneden yoksun olan birçok okulun kitap ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla ÖNDER tarafından başlatılmış bir kültür projesidir. “Kitap yağmurunda birlikte ıslanalım” sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında doğrudan kitap bağışının yanısıra kitap için nakit bağışlar da kabul ediliyor.

ÖNDER yıllardır İmam-Hatip okullarının problemlerini çözmek adına hak savunuculuğu görevini üstlenmiştir. Gençlerin eğitim haklarının önüne konulan pek çok engelinin aşılmasıyla birlikte hizmet sahasını genişleten ÖNDER, yeni dönemi projeler dönemi olarak adlandırarak çalışmalarına hız vermektedir. Derneğimizin yeni bir stratejik vizyon istikametinde alanda gençlik ve eğitim hizmetine yöneldiği bu süreçte İmam-Hatip okullarında kalitenin arttırılması için değişik kültür, bilim ve sanat etkinlikleri düzenlenmektedir.

Bu kabilden olmak üzere 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 6000 öğrenciye yapılan eğitim yardımıyla başlayan bu hizmet zinciri, Okuma Alışkanlığı Kazandırma ve Geliştirme Programı ile devam etmektedir. Okuma Programının altında yer alan Z-Kütüphaneler, 99 Tavsiye Kitap, Eğitim Gönüllüsü gibi pek çok projeden biri olan Kitap Yağmuru Projesi ile bu zincire bir halka daha eklemeyi hedeflemekteyiz.

Yapılacak kitap ve kitap için bağışlar ile birlikte tüm Türkiye’de bulunan İmam-Hatip Ortaokullarını ve Liselerini, içeriği doyurucu zengin kitaplara ulaştırmış olacağız. Deniz Feneri Derneği’nin projedeki ortaklığı ise bizler üzerindeki yükü hafifletmekte yolumuza var gücümüz ve hızımızla devam etmemizi sağlamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri