ÖNDER İstiklal Marşı’nın 92. Yılını Kutluyor

ÖNDER İstiklal Marşı’nın 92. Yılını Kutluyor

 

İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 92. sene-i devriyesi münasebetiyle Önder Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut bir kutlama beyanatı yayınladı. Korkut açıklamasında şöyle dedi: Bundan 92 yıl önce Millet Meclisi’nde kabul edilen İstiklal Marşı, diz çöktürülmek istenen bir milletin “Hayır teslim olmuyoruz “ fermanıdır.
 
Milletimizi millet yapan değerlerin harfe-kelimeye bürünmüş halini dillendiren Akif’in demek istediği şudur; Her daim büyük hedefler peşinde olmayı ülkü edinen Büyük Türkiye, davasını İstiklal Marşı’yla hatırlayacaktır. Çünkü unutmak yok olmak demektir. Toplumsal hafızamız nisyana düşmeden ulvi davamızı zihnimizde canlandırmamız gerekir. Bu anlamda Asım’ın nesli olan İmam Hatipliler Akif’in işaret ettiği büyük davanın adanmışlarıdır. Özellikle değişim-dönüşüm geçirdiğimiz bu günlerde herkesin nasıl lığı üzerinde söz söylediği ülkemizin keyfiyetini anlatan bir manifesto niteliğindedir marşımız.
 
Önder olarak vazifemiz; İstiklal Marşımızı, Mehmet Akif Ersoy’u ve onun ideallerini yaşamak, nice yıllar yaşatmak, elbette asli sorumluluklarımızdan biridir. Bu coğrafyanın her yöresinde Akifler ve Asımların yetişmesinde, en önemli sorumluluğun bizim omuzlarımızda olduğunu bilerek hareket edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.
 
Bundan 92 yıl önce kabul edilen, Akif’in milletine hediye ettiği ve kendi eserlerinde yer vermediği İstiklal Marşımızın ebediyete kadar sürmesini dilerken, Akif’in diliyle, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek, Milli Şairimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri