Önal: Tüm illere anaokulu yapılacak

Vilayetler Hizmet Birliği Başkanı ve Ankara Valisi Kemal Önal, "Vilayetler Hizmet Birliği olarak bu sene yeni bir projeye başladık" dedi.

8 Vilayetler Hizmet Birliği'nin Ağustos ayı encümen toplantısı için Edirne'de bulunan Ankara Valisi Önal, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Erzurum Valisi Sami Bulut ve Edirne Valisi Mustafa Büyük ile bir araya geldi.

Önal, birliğin dört sene önce aldığı karar gereği "81 ilde orta öğretim kız öğrenci yurtları yapma projesinin" tamamlandığını, yeni bir proje başlatarak, tüm illere ana okulu yapacaklarını bildirdi.

Okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunun altını çizen Önal, "Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda, okul öncesi eğitime ağırılık vermemiz gerekiyor, çoğu ilimizde bu gerçekten sıkıntılı. Bu kadar haberleşmenin, televizyonun, geliştiği ülkemizde, çocukların okula gitmesi için yedi yaşı beklemek gerçekten kaynak israfı. O yüzden Vilayetler Hizmet Birliği olarak bu sene yeni bir projeye başladık, 81 ilde anaokulu yapacağız" dedi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri