#ÖMKHüsranOlmasın Gündeme Damgasını Vurdu

Bilindiği gibi Öğretmenlik Meslek Kanunu, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşüldü. Bu süreçte sendikamız da kanun teklifinin görüşmelerine katılarak, görüş ve önerilerini bildirdi.

Bilindiği gibi Öğretmenlik Meslek Kanunu, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşüldü. Bu süreçte sendikamız da kanun teklifinin görüşmelerine katılarak, görüş ve önerilerini bildirdi. ÖMK bugün de TBMM Genel Kurulu’na geliyor. Kanunun talep ve beklentilerimiz doğrultusunda çıkarılması için sesimizi bir kez de sosyal medya platformu X üzerinden duyurmak amacıyla 08.07.2024 tarihinde #ÖMKHüsranOlmasın hashtagiyle çalışma gerçekleştirdik.

Genel Başkanımızın ilk paylaşımıyla başlayan çalışmamıza binlerce mesaj geldi. Kısa sürede çalışmamız Türkiye gündemine yerleşerek zirveye yükseldi. Tüm öğretmenlerimize çalışmamıza verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz.

Genel Başkanımızın #ÖMKHüsranOlmasın hashtagiyle attığı mesajlar şu şekildedir:

“Öğretmenlerimiz 4 yıldır bekliyor ve #ÖMKHüsranOlmasın diye çağrıda bulunuyor. Meslek Kanunu, öğretmenlerimizin muhatap olduğu süreç ve mevzuatı kahır ekseriyetle ihtiva etmelidir.

Bir önceki Bakanımızın dolayısıyla Hükümetin sözüdür: 5 yıllık öğretmenler uzman, 10 yıllık öğretmenler başöğretmen olsun!

Öğretmenlik kariyer basamakları sisteminin getirmiş olduğu mali haklar emeklilik sistemine de yansıtılmalıdır.

Sözleşmeliden kadroya geçen meslektaşlarımız da dahil olmak üzere süre ve kadro şartına bağlı olmaksızın mazeret tayin talepleri karşılansın. Anayasa’nın koruması altında olan aile bütünlüğünü sağlamak için aile birliği mazereti tayini zamana ve şarta bağlanmaksızın yapılmalıdır.

MEB’e bağlı kurumlar hiçbir grup ya da oluşumun babasının çiftliği değildir! Tüm yönetici atamaları liyakat ve adalet esasına göre yapılmalı, keyfiyet ve istismar sonlandırılmalıdır.

İl müdür yardımcıları, ilçe müdürleri, şube müdürleri ve müfettişlerimizin mali koşulları iyileştirilmezse bir süre sonra MEB yönetici ve müfettiş bulamama sorunu ile karşı karşıya kalacaktır.

Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği komik rakamlardan kurtarılsın, istisnasız tüm eğitim çalışanlarına bir asgari ücret tutarında ödensin.

Elverişsiz koşulların hâkim olduğu bölgelerde öğretmen istikrarını sağlamak, öğretmeni esir ederek değil, teşvik ederek gerçekleşir.

Ayrımcılık kabul edilemez. Kamuda aynı işi yapan çalışanlar farklı statülerde istihdam edilemez! Tüm öğretmenler kadrolu olmalıdır.

Tüm öğretmenlerin maaş karşılığı gireceği ders saati 15 saat olmalıdır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri