ÖMK'da Yeni Gelişme: Ek Ders Ücretleri Yüzde 100 Artırılabilir

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, şimdi de TBMM Genel Kurulu'nda tartışılıyor. Teklife göre, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin belirlenmesinde kullanılan katsayıların yüzde 100 oranında artırılması önerildi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda önemli bir gelişme yaşandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi, şimdi de TBMM Genel Kurulu'nda tartışılıyor. Teklife göre, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin belirlenmesinde kullanılan katsayıların yüzde 100 oranında artırılması önerildi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) öğretmen kökenli Milletvekili Filiz Kılıç, bu talebi gerekçelendirirken öğretmenlerin ek ders ücretlerinin adaletli bir şekilde belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yaşanan adaletsizliklerin giderilmesi amacıyla bu teklifi sundu.

Maliye Bakanlığı'nın önceki taslakta yüzde 15 ek zam önerisini mali külfet nedeniyle kaldırdığı biliniyor. Şimdi ise öğretmenlerin beklentileri doğrultusunda yeni bir adım atılıp atılmayacağı merak konusu.

TBMM Genel Kurulu'nda bu önemli teklifin kabul edilip edilmeyeceği, önümüzdeki günlerde yapılacak oylamalarla netlik kazanacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri