Ölüm karışıklığı 10 gün sonra anlaşıldı

İZMİR'in Kiraz İlçesi'nde geçen 23 Haziran'da, tarım işçilerini taşıyan kamyonun devrildiği kazada öldüğü açıklanan 16 yaşındaki Rabia Efe'nin yaralı sanılan

Yasemin Çoban ile karıştırıldığı anlaşıldı. Öldüğü açıklanan Rabia Efe'nin hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü, ölenin ise Yasemin Çoban olduğu belirlendi. Gerçek, genç kızın kendine gelmesiyle ortaya çıktı.
Kaza, geçtiğimiz 23 Haziran'da, Ödemiş-Kiraz Karayolu, Köprüdere Köyü yakınlarında, saat 15.30 sıralarında meydana geldi. 25 yaşındaki Serkan Çiftçi, Ödemiş Çaylı Beldesi'ndeki bir patates tarlasında çalışan 37 işçiyi Kiraz'a götürmek üzere 35 AB 0282 plakalı kamyonuyla yola çıktı. Çiftçi, Köprüdere Köyü yakınlarına geldiğinde, kamyonun tekerleğini yol kenarındaki mıcıra kaptırdı. Kontrolden çıkan kamyon savrularak, devrildi. Kamyonun kasası altında kalan işçilerden 15 yaşındaki Fatih Akar ile bir genç kız öldü, 35 işçi de yaralandı. Ölen genç kızın 16 yaşındaki Rabia Efe olduğu açıklandı. Yaralılar, Ödemiş Devlet ve Kiraz Devlet Hastaneleri'nde tedaviye alındı. Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldıdrılan yaralılardan durumu ağır olan 18 yaşındaki Yasemin Çoban olduğu sanılan genç kız kara, 17 yaşındaki Ali Yüksel ise hava ambulansıyla İzmir'deki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.
Kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğu açıklanan ve 'Yasemin Çoban' kimliğiyle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralının, yoğun bakım ünitesinde 10 gün kaldıktan sonra kendisine gelmesi, karışıklığı ortaya çıkardı. Genç kız, kendisine 'Yasemin' adıyla seslenen sağlık görevlilerine, gerçek isminin bu olmadığını ve isminin 'Rabia' olduğunu söyledi.
Görevliler, öncelikle kızın yaşadığı ağır şok nedeniyle bu şekilde söylediğini düşündü. Ayıldıktan birkaç gün sonra, aynı hastanede bulunan ve öldü sanılan kızın ailesini tanıyan yakınları, cep telefonu kamerasıyla yaralı genç kızın fotoğrafını çekerek, Efe ailesine gönderdi.
Fotoğrafla şaşkına dönen ve hastaneye giden Efe ailesi, toprağa verdiğini sandıkları kızlarını karşılarında bulmanın hem şokunu, hem de mutluluğunu yaşadı. Kızlarının yeniden sağlığına kavuşmasını bekleyen Çoban ailesi ise şoke oldu.
Olayla ilgili olarak savcılıkça soruşturma başlatıldığı ve 'Rabia Efe' kimliğiyle Kiraz Hacılar Mezarlığı'nda defnedilen cenazenin mezarından çıkartılarak, Adli Tıp Kurumu'nda DNA testi yaptırılacağı da belirtildi.
Rabia'nın yaşadığı haberini alan ağabeyi Ümit Efe, “Hala şoktayız. Kardeşim sanki yeniden doğdu. Öldü diye defnettik. Günlerce yasını tutup, gözyaşları döktük. Bugün kardeşimin ölmediği haberini alınca şok oldum. Sevinç gözyaşlarına boğulduk. Hala inanmakta zorlanıyoruz ” dedi.
milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri