Ölü sayısı 77'ye yükselen Kırgızistan'da askere vur emri verildi

Kırgızistan'ın güneyinde ülkenin ikinci büyük kenti Oş'ta 11 Haziran gecesi patlak veren etnik çatışmalar ülkenin güneyinde bir diğer vilayet Celalabad'a da sıçradı.

Kentte meydana gelen çatışmalarda ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü; 32 kişi yaralandı.




Celalabat'ta yaşanan son ölümlerle birlikte ülkenin güneyinde 11 Haziran'da yüz veren çatışmalarda ölenlerin sayısı 77' yükseldi. Kırgızistan Sağlık Bakanlığı yaralı sayısını ise son olarak 945 kişi olarak açıkladı.

ASKERLERE ÖLDÜRMEK İÇİN ATEŞ İZNİ

Geçici hükümet, ülkenin güneyindeki olayların ardından orduya ateş etme izni verdi.

Olağanüstü hal ilan edilen Oş ve Celalabad kentinde askerler sivilleri ya da kendilerini korumak üzere, toplu ya da silahlı saldırılarda öldürmek için ateş edebilecek. Söz konusu karar, olağanüstü hal kaldırılana kadar yürürlükte olacak.

Bu arada resmi olmayan kaynaklara göre bölgedeki ölü ve yaralı sayısı çok daha fazla. Yerel kaynaklar açıklanan ölü ve yaralı sayısının resmi olarak kaydedilenler olduğunu ve bunların dışında hiç kayıtlara geçmeyen çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu belirtiyor.

Öte yandan iki gündür hayatın durduğu Oş'ta gıda sıkıntısının başgösterdiği belirtiyor. İlgililer, imkanlar ölçüsünde durumun bir nebze de olsa sakin olduğu en yakın vilayet Batken'den gerekli gıda mamullerinin getirilmeye çalışıldığını aktardı.

zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri