Ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi

Ankara'da dün meydana gelen iki ayrı patlamada ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi. Patlamalar sonucu 30'dan fazla kişi de yaralandı.

 İlk patlama OSTİM'de saat 11.00 sıralarında Uzay Çağı Caddesi'nin yakınındaki Hasan Özkan'a ait Özkanlar Hidrolik Makine Sanayi fabrikasında meydana geldi. Jeneratör ve yatay sondaj makineleri üreten işyerindeki patlamada 7 işçi hayatını kaybetti, 4'ü ağır 23 kişi yaralandı.

Sivil savunma ekipleri enkazda AKUT'la birlikte yıkıntılar altındaki işleri aradı. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde patlamaya kaynak için kullanılan oksijen tüplerinden meydana geldiği iddia edildi.

Diğer patlama ise, İvedik 25. Cadde'de ilk patlamanın olduğu yere bir kilometre uzaklıktaki tiner ve otomobil boyası üreten bir iş yerinde saat 19.30'da meydana geldi. Patlamayla birlikte tiner ve boyalar alev aldı. İşyerindeki tiner ve boya tanklarının peşpeşe patlamasıyla alevler çevreyi tamamen sardı. Tutuşan LPG'li araçlar da infilak etti. Patlamada işyerinde bulunan işçilerden 10'u öldü, 13 işçi de yaralandı. Valilik yetkileri iki patlamanın bağlantılı olmadığını vurgularken, her iki işletmede de oksijen tüplerinden patlamanın kaynaklandığı öğrenildi. Yaralıların tedavilerine Ankara'daki çeşitli hastanelerde devam ediliyor.


Patlamanın nedeni sanayi tüpleri mi?

İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Hasan Gültekin, OSTİM'deki patlamaların olduğu iş yerlerinde aynı marka sanayi tüpleri kullanıldığını, patlamanın, tüplerin kaçak yapması ya da imalat hatasından kaynaklandığını düşündüklerini belirtti.

Gültekin, ''Bu firmanın ürettiği tüpleri kullanan iş yerlerini tespit etmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.

Öte yandan, olay yerine gelen bazı yurttaşlar, patlamanın olduğu iş yerinde Aydemir ve Aydın Çapraz kardeşlerden haber alamadıklarını belirterek, arama kurtarma çalışmalarını yakından takip ediyor.
 

Arama çalışmaları yeniden başladı

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi 25. Cadde'deki bir iş yerinde dün saat 19.30 sıralarında çıkan yangın ve patlamalar üzerine, yangın söndürme çalışmalarından sonra başlatılan arama kurtarma çalışmaları saat 03.00'e kadar devam etti.

Çalışmalara günün ilk ışıklarıyla birlikte tekrar başlandı. Arama kurtarma ve sivil savunma ekipleri, yer yer dumanların çıktığı iş yerinin bodrum katına ilk kez inerek arama yaptı.
 

Yaralananların isimleri

Ankara Ostim'de dün gerçekleşen iki ayrı patlamada yaralananların isimleri ve tedavi gördükleri hastaneler belirlendi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, dün sabah 11.10'da meydana gelen patlamada yaralanan ve halen tedavisi devam edenlerin isimleri ve tedavi gördükleri hastaneleri şöyle açıkladı:

''Hasan Bozkurt; Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mükremin Atmaca, Abdurrahman Ersoy, Ataman Ergün, Faruk Ünlü; Onkoloji Araştırma Hastanesi, Orhan Er; Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Murat Özbek; Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İbrahim Demir; Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Güldal Ekim; Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sadullah Çoban ve Adnan Biber; Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Hacı Ali Şahman ve Muhammet Altınbaş; Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi, Ahmet Çağatay Gür; Ufuk Üniversitesi.''

Aksoy, dün 19.30'da gerçekleşen ikinci patlama sonucu yaralananlar ve tedavi gördükleri hastanelerin ise ''Kemalettin Çenli, Hayrettin Çenli, Volkan Üçler, Ozan Bozer; Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ramazan Akkaya; Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mehmet Şimşek; Etimesgut Devlet Hastanesi, İbrahim Dal ve Nihat Gülerkaya; Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Volkan Özdemir ve Onur Çorumlu; Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'' olduğunu bildirdi.

Açıklamada, ayrıca yaralılarla ilgili bilgi almak isteyen yakınlarının, hastanelerin nöbetçi şefliklerine başvurmaları istendi. 

cumhuriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri