'Öldürüleceğim' diye bir ay önce suç duyurusunda bulunmuş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde önceki gün meydana gelen aile katliamı, Çayır köyünü mateme boğdu.

1,5 yıl önce Ayşe Köksal'ı kaçırarak evlendiği belirtilen Şafak Köksal'ın, askerliğini Dağlıca'da komando olarak yaptığı ve oğluna da bu yüzden 'Doğu' adını verdiği öğrenildi.



Şafak Köksal (22), 1,5 yıl önce aynı köyde yaşayan Ayşe Köksal'ı kaçırarak evlendi. Evliliklerinden 3 aylık erkek çocukları bulunan Köksal çiftinin arası, şiddetli geçimsizlikten bozuldu. İddiaya göre 1 ay önce kavga ettiği eşine tabancayla ateş eden; ancak isabet ettiremeyen Şafak Köksal, eşinin şikayeti üzerine jandarma tarafından gözaltına alındı. İfadesinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılan Köksal, şiddet uygulamaya devam edince Ayşe Köksal, 15 gün önce oğluyla babaevine döndü ve boşanma davası açtı.

DÖNÜŞ YOLUNA TUZAK KURDU

Şafak Köksal, birkaç gün önce kayınpederinin evine giderek oğlunu görmek istedi. Ancak ailenin izin vermemesi üzerine eşini ve ailesini öldürmeye karar verdi. Şafak Köksal, köy dışına çalışmaya giden Köroğlu ailesinin içinde bulunduğu kamyonetin geçeceği yola önceki akşam saat 18.00 sularında kütük parçası koyup ağaçların arasına gizlendi. Köksal, kütük parçalarını yoldan çekmek için kamyonetten inen baldızları 24 yaşındaki Zülfiye ile 26 yaşındaki İlknur Köroğlu'na saklandığı yerden çıkıp kurşun yağdırdı. Daha sonra kamyonetin şoför mahallindeki kayınpederi 49 yaşındaki Hüseyin Köroğlu ile yanında oturan kayınvalidesi 45 yaşındaki Havva Köroğlu'na ateş etti. Hüseyin Köroğlu'nun kamyoneti, 100 metre ileride yoldan çıkarak ağaçlara çarptı. Şafak Köksal, burada Hüseyin Köroğlu'na bir kez daha ateş ettikten sonra yaklaşık 8 kilometrelik yolu yürüyerek kayınpederinin evine geldi.

EN SON EŞİNİ ÖLDÜRMÜŞ

Kilitli kapıyı ateş ederek açan ve içeriye giren Şafak Köksal, 3 aylık oğlunun gözü önünde eşi Ayşe Köksal ve kayınbiraderi 20 yaşındaki Aydın Köroğlu'na da kurşun yağdırdı. Daha sonra kucağına aldığı oğlunu kendi evine bırakıp köy kahvehanesine giden Şafak Köksal, telefonla jandarmayı arayarak teslim oldu. Köksal, Çaycuma İlçe Jandarma Karakolu'na götürüldü. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede 6 kişinin de öldüğü belirlendi. Jandarma, cesetlerin bulunduğu ormanlık alanda ve evin etrafında geniş güvenlik önlemi alırken, cumhuriyet savcısı ile birlikte inceleme yaptı. Evin içinde, çevresinde ve ormanlık alandaki olay yerinde çok sayıda boş kovan bulundu. Cesetler, incelemenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Askerliğini komando olarak yapan Şafak Köksal'ın katliamda kullandığı 2 tabanca ve 1 av tüfeğine el konuldu.

Bu arada hayatını kaybeden 6 kişinin cesedi Çayır köyünde yan yana açılan mezarlara defnedildi. Cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. ZAMAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri