Okuma-yazma öğrendi, ölen oğlunun mektuplarını okudu

Muğla'nın Dalaman ilçesinde açılan kursta Çanakkale Şehitliği'ndeki şehitlerin adlarını okuyabilmek için okuma yazma öğrenen şehit annesi Cennet Atakul, oğlunun ölümünden önce kendisine gönderdiği mektupları okudu

Dalaman- Çanakkale Şehitliği'ndeki şehitlerin adlarını okumak amacıyla kaldığını belirttiği okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan şehit annesi Cennet Atakul, gazetecilere, 1993'te Mardin'in Midyat ilçesinde teröristlerce şehit edilen oğlu Hamza'nın, ölümünden önce gönderdiği mektupları ve fotoğraflarının arkasına yazılı notları okudu.

Mektup ve fotoğrafların arkasındaki ''Vurulmuş tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!'' sözlerini okuyan Cennet Atakul, gözyaşlarını tutamadı.
Şehit oğluyla ilgili gazetelerde yer alan haberleri de okuyan Atakul, yaptığı açıklamada, Dalaman'da 3 ay önce başlatılan kursu dün başarıyla tamamladığını söyledi.

Kendisine bu imkanı tanıyan yetkililere teşekkür ettiğini belirten Atakul, ''Yeni bir şehit haberi duyduğumda yüreğim dağlanıyor. Şehit haberlerinin ardından yaşanan acıyı, en iyi şehit aileleri bilir'' diye konuştu.


cumhuriyet

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KAMU PERSONELİ Haberleri