Okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay, hedeflerinin okuma yazma bilmeyen tüm yurttaşlara okuma yazmayı öğretmek olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Atalay yaygın eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, Halk Eğitim Müdürlüğünce 2008-2009 eğitim öğretim döneminde açılan 148 kursta bin 403'ü kadın toplam 2 bin 33 kişinin okuma yazma öğrendiğini kaydetti.

Kentte okuma yazma bilmeyen tüm yurttaşlara ulaşmak istediklerini ifade eden Atalay, şöyle dedi:''Bu amacımıza ulaşabilmek için okullarda verilen örgün eğitimin yanı sıra halk eğitim merkezleri aracılığıyla da yaygın eğitime büyük önem veriyoruz. Geçen yıl açılan kurslarda bin 403'ü kadın toplam 2 bin 33 kişi okuma yazma öğrendi. Bu büyük bir başarıdır. Çeşitli nedenlerle zamanında okula devam etme imkanı bulamayan kadınlar kurslarımıza büyük ilgi gösteriyor. 2009-2010 eğitim öğretim döneminde bu kursları daha da yaygınlaştıracağız. Hedefimiz okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımıza okuma yazma öğretmektir. Okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar bu kursları açmayı sürdüreceğiz.''

a.a

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri