Okullardan çalıp Uludağ’da yediler

Ramazan S., bir hayırseverin 'ücretsiz tamir ve bakım için' gönderdiğini söyleyip arkadaşlarıyla birlikte Antalya'da 5 okulun 45 klimasını söktü.

Ramazan S., bir hayırseverin 'ücretsiz tamir ve bakım için' gönderdiğini söyleyip arkadaşlarıyla birlikte Antalya'da 5 okulun 45 klimasını söktü. Spot piyasada sattıkları klimaların parasıyla Uludağ'da kar tatiline çıkan 4 erkekle 3 kız arkadaşı yakalandı.

ANTALYA İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçen hafta giden 25 yaşındaki Ramazan S. (25), adını açıklamayan bir hayırseverin okullarda bulunan klimaların tamir ve bakımlarını yaptırmak istediğini, çok eski klimaların yerine yenilerini alacağını söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, hayırsever adına geldiğini sandıkları Ramazan S.'yi, Aksu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yönlendirdi.

Lüks minibüsle gittiler

Buraya giden Ramazan S., ilçedeki 5 okulun müdürüyle okulları tek tek gezip, yanında bulunan sözde tamirci arkadaşlarıyla birlikte 45 klimanın hem iç hem de motor ünitesini sökerek, iddiaya göre tamir ve bakım yaptırmaya götürdü. Bir hafta sonra klimaların geri gelmemesi üzerine dolandırıldıklarını anlayan eğitimciler, polise başvurdu. Polis, şüphelilerin lüks bir minibüsle Uludağ'da tatil yaptıklarını belirledi. Ekipler, Ramazan S.'nin yanı sıra 21 yaşındaki Elif S. (21), Hüseyin Ö. (21), Gökhan Ç. (21), Özge Ş., Adnan T. (20) ve Rukiye T.'yi (20) gözaltına aldı. Tatilde bol bol fotoğraf çektiren şüphelilerin, klimalar önünde zafer işareti yaparak poz verdikleri ortaya çıktı. Antalya'ya getirilen şüpheliler, klimaları ikinci el spot mağazalarına sattıklarını söyledi.

Anneannesini bile çarpmış

Polis, dolandırıcıların gösterdiği mağazalarda bulunan klimaları topladı. Bazıları ev ve işyerlerine satılan klimalar da satıldıkları yerlerden söktürülüp okullara iade edilmek üzere alındı. Şüphelilerden Ramazan S.'nin anneannesini gasp etmek suçundan arandığı ve asker firarisi olduğu belirlendi. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Elif S., Özge Ş. ve Rukiye T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Evlerdeki klimayı da verdier

ULUDAĞ tatilinde yakalanan şüphelilerin, 2 öğretmenin de evlerindeki 3 klimayı bakım-onarım için almışlar. Pınarlı Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan 6 klimayı öğretmenlerin de yardımıyla sökerek götüren şüphelilere, okulun öğretmenlerinden Hasan Hüseyin Altındal ve Mevlüt Çırpan'ın da evlerindeki klimaları teslim ettiği ortaya çıktı.

Tatil hatırası

Tatilde kayak yapıp kendilerine ziyafet çeken 7 şüphelinin çektirdikleri fotoğraflara el konuldu. Klimaları ikinci el spot mağazalarına sattıkları belirlenen şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri