Okullarda mescit yasağı son bulsun

Şuurlu Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Yavuz, okullardaki mescit açma yasağının kaldırılması gerektiğini belirterek, “Cuma günü mesai, öğretmen ve öğrencilerin rahatça namaza gitmelerini sağlayacak şekilde düzenlenmelidir” dedi.

Yavuz, adı gibi milli olması gereken Milli Eğitim Bakanlığı'nın, eğitim müfredatında içerik yönünden ciddi değişiklikler yapması gerektiğini de söyledi.

Eskişehir'de yapılan Şuurlu Öğretmenler Derneği (Öğ-Der) bölge başkanları toplantısında konuşan Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Yavuz, Milli Eğitim müfredatında içerik yönünden ciddi değişiklikler yapmanın zamanı geldiğini ve Milli Eğitim sisteminin adı gibi milli olması gerektiğini belirtti. Yavuz ayrıca, “Okullardaki mescit açma yasağı kaldırılmalıdır” dedi.

“ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER RAHATÇA
CUMA NAMAZINA GİTMELİ”


Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak İslamsız saadet olamayacağı görüşünde olduklarını belirten Yavuz, eğitim müfredatının İslam gözetilerek yeniden hazırlanmasını ve evrim teorisinin yanlış olduğunun açıklanmasını istedi. Özel İmam Hatip Lisesi açmanın önündeki engellerin ve okullardaki mescit açma yasağının kaldırılması gerektiğini dile getiren Yavuz, “Cuma günü mesai, öğretmen ve öğrencilerin rahatça namaza gitmelerini sağlayacak şekilde düzenlenmelidir” şeklinde konuştu.



YENİ AKİT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri