Millî Eğitim Bakanlığınca illere gönderilen genelgede, il tabanlı ders saati başlangıç sıcaklığı belirlemeye geçerliliklerin yetkili olduğu hatırlatılarak, okullardaki ders saatleri planlanırken gün doğumu ve tükenme saatleri ile toplumsal koşulların göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulanmıştır.
Genelgede, derslerin başlama ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimin aksatılmayacak şekilde düzenlenmesi ve bunların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması istendi.
Mevzuatlarla günlerin hepsinden daha fazla faydalanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saatlerin sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılan genelgede, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde dersin 180 işinden az olmamasının esas olarak belirlendiği aktarıldı.
İlk ve ortaöğretim okullarındaki derslerin başlama ve bitiş saatleri ile ilgili olarak Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan ilgili hükümlere yer verilen genelgede, ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda da bölgelerin ve hizmetlerin özelliklerine göre günlük olarak düzenlenir belirlemenin illerde geçerliliklere verildiği anlatıldı.
Genelgede, mevzuat kayıtlarının saklandığı yaz saatinin devam ettirilmesi nedeniyle "kış saati" şeklinde düzenleme talebine ilişkin olarak il temelli mesai ve ders saatinin başlangıç belirlemesi valiliklerin yetkili olduğu hatırlatıldı.
Genelgede, gün doğumu ve kaybı ile toplumsal koşullar göz önünde bulundurularak okullardaki ders saatlerinin planlanmasının derslerin başlama ve bitiş saatlerinin eğitim ve öğretimi aksatılmayacak şekilde düzenlenerek, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için gerekli tüm prosedürlerin tamamlanması istendi.