Okullar Temizlik Giderlerine KDV Muafiyeti istiyor

Okullar Temizlik Giderlerine KDV Muafiyeti istiyor

MEB tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde özeller okullara ve özel mesleki eğitim öğrencilerine yıllık 1500-1700 TL teşvik verilmesi konusu tartışıldı.

4+4+4 sistemi ise, tüm tartışmalar devam ederken meclisten geçti, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.

Bu tasarıda MEB tarafından oldukça büyük bir bütçeyle uygulamaya konulan "Fatih Projesi" ve projenin ihale süreci ile ilgili esasları da vardı.

Fatih Projesinin hayata geçirilmeye başlanması ile birlikte, okulların almış olduğu bilgisayar ve projeksiyon ürünlerinde büyük bir düşüşün yaşanması bekleniyor.

Bilişim sektörü bu durumdan nasıl etkilenecek onu önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz.

Bu durumda, okulların teknolojik açıdan güçlenmelerine yönelik olarak atılan bir adım olarak uygulamaya konulan "Elektronik Malzemelerde KDV Muafiyeti" de geçerliliğini yitirmiş olacak.

Okulların bir çoğu, "Fatih Projesi"ni bahane göstererek sınıflara aldıkları bilgisayar, projeksiyon ve akıllı tahta alımlarını durdurdu.

Bizim bu noktada önerimiz; elektronik ürünlerde KDV muafiyeti uygulamasının, okulların olmazsa olmazlarından olan temizlik malzemesi ve temizlik hizmeti alımları için uygulamaya konulmasıdır.

Bu uygulama, okullarımızın en önemli gider kalmelerinden olan temizlik malzemesi ve temizlik hizmetinin daha ucuza temin edilmesini beraberinde getirecek, okullarımızı bir az olsun rahatlatacaktır.

Bu konuda MEB yetkililerinden adım atmalarını bekliyoruz.

Teoman Yalçın / TurkiyeEgitim.Com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri