Okullar hijyenik değil

Türk Eğitim-Sen'in anketine katılan eğitimcilerin yüzde 74.9'u ''okulların hijyenik olmadığını, bulaşıcı hastalıklara karşı hazırlıksız olduğunu'' ileri sürdü.

Türk Eğitim-Sen'in ''eğitimin sorunlarını'' tespit etmek amacıyla Türkiye genelinde bin 821 eğitimci üzerinde anket çalışması yaptı.
Ankete katılanların yüzde 63.8'ini öğretmenler, yüzde 18.8'ini müdür yardımcısı, yüzde 14.3'ünü müdür, yüzde 3.1'ini de memur ve hizmetliler oluşturdu.
Anket sonuçlarına göre, eğitimcilerin yüzde 27'si Milli Eğitim Bakanlığının işleyişindeki en önemli sorunu ''kadrolaşma'' olarak görürken, yüzde 20.2'sinin ''hükümetler üstü bir politika ile yönetilmemesi'', yüzde 14.8'inin ''eğitim çalışanlarını kucaklamadığı'' görüşünde olduklarını belirtti.
Katılımcıların yüzde 28.3'ü ''okulunda bakım-onarım, yenileme çalışmaları yapılmadığını'' söylerken, yüzde 17.5'i yılda bir kez, yüzde 15.7'si ise beş yılda bir yapıldığını ifade etti.
Anketi cevaplayan eğitimcilerin yüzde 74.9'u ''okulların bulaşıcı hastalıklara karşı hazırlıksız olduğunu ve hijyenik olmadığını'' öne sürdü.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri