Okuldan Zübeyde Hanım’ın büstünü çaldıla

Ankara'nın göbeğinde Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın büstü, kendi adını taşıyan okulun önünden çalındı.

BAŞKENT'in merkezinde günün her saati binlerce araç ve yayanın geçtiği Atatürk Bulvarı'nda yaşanan hırsızlık şok etkisi yarattı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın büstü, kendi adını taşıyan kız meslek lisesinin bahçesindeki mermer kaideden çalındı.
Tesadüf sonucu anlaşıldı
Türk Hava Kurumu, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, TRT Ankara Radyosu ve Olgunlaşma Enstitüsü ile aynı güzergahta bulunan Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi'nde meydana gelen hırsızlık olayı bir tesadüf sonucu anlaşıldı. Büstün ortadan kaybolmasından okul yönetiminin bile haberdar olmadığı ortaya çıktı. Lisenin önünden geçen duyarlı bir vatandaşın okul yönetimine haber vermesi üzerine büstün yaklaşık iki gün önce kayıplara karıştığı anlaşıldı.
Vatandaş hassasiyeti
Lisenin bahçesinde bulunan 46 yıllık büstün çalındığını bir vatandaşın uyarısı üzerine fark ettiklerini belirten Müdür Başyardımcısı Seval Güngüt, olayın üzerinden iki gün geçtikten sonra lisenin önünde yürüyen bir vatandaşın kendilerine haber verdiğini söyledi. Güngüt, durumun tespitinin ardından hemen Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğüne bilgi verildiğini dile getirdi.
Kamera ayarı arkadan
Duruma el koyan Ankara Emniyet Müdürlüğü Zübeyde Hanım büstünün ortadan kaybolmasıyla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Lisede yapılan ilk incelemeler sonucu okulun güvenlik kamerasının büstün yer aldığı ön bahçeyi görmediği sadece büstün arka alanını görüntülediği oraya çıktı.

46 yıl önce dikilmişti

1928 yılında İsmet Paşa Kız Enstitüsü adıyla açılan ve 1992'de bugünkü adını alan okulun bahçesinde mermer kaide üzerinde yer alan Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın büstü, Türk Kadınlar Birliği Merkezi tarafından Türk analarının en büyüğüne armağan edilmek üzere 31 Mart 1964 tarihinde dikilmişti.


Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri