Okula Terlikle Değil, Yeni Ayakkabılarıyla Gelecekler

Van'da Bazı Öğrencilerin Okula Terlikle Gittiğini Haber Alan Bir Yardım Kuruluşu, 96 İhtiyaç Sahibi İlköğretim Öğrencisine Ayakkabı ve Mont Yardımında Bulunacak.

Van'da bazı öğrencilerin okula terlikle gittiğini haber alan bir yardım kuruluşu, 96 ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencisine ayakkabı ve mont yardımında bulunacak.

Van'da eğitim veren Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Fuat Gülmez, Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi'ne bazı öğrencilerinin okula terlikle geldiğini belirten bir e-mail gönderdi.

Fuat Gülmez'in 15 Aralık'ta gönderdiği maili aynı gün okuyan dernek yetkilileri, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunmak için hemen harekete geçti. Van'daki okul yöneticileriyle telefonla görüşen dernek yetkilileri, idarecilerden, öğrencilerin ayakkabı numaralarını ve mont bedenlerini istedi. Dernek gönüllüleri, daha sonra Konyalı hayırseverlerden gerekli eşyaları topladı. Ayakkabı ve montları paket haline getiren dernek, yardımları 1 hafta içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor.

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi Müdürü Hasan Aşçı, yardım çağrısını aldıkları gün eşyaları toplamaya başladıklarını söyledi. Aldıkları mailde 2 bin 200 öğrencisi bulunan okulun 96 öğrencisinin öksüz veya yetim olduğunun belirtildiğini anlatan Aşçı, "Mailde bazı öğrencilerin okula terlikle geldiği yazıyordu. Çetin kış şartlarından dolayı özellikle bu 96 öğrencinin ayakkabı ve mont ihtiyacının karşılanması isteniyordu." dedi.

Müdür yardımcısının gönderdiği mailden öğrencilerin gerçekten zor durumda olduklarını anladığını belirten Aşçı, önümüzdeki hafta içerisinde hazırladıkladı paketleri göndereceklerini söyledi.

Vali Adnan Adıvar İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Fuat Gülmez de gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını dile getirdi. Öğrencilere önümüzdeki hafta kıyafetlerin dağıtılacağını belirten Fuat Gülmez, yardım haberini alan çocukların çok mutlu olduğunu söyledi.


www.sondakika.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri