Okula beş yaşında başlanacak

Teklif iki bölüm halinde TBMM Genel Kurulu’nda ele alınacak. İlk bölümde 13, ikinci bölümde 14 madde yer alıyor

Teklifin birinci bölümünde kabul edilen ilk 5 madde kabul edildi. Bu maddelere göre eğitim sistemindeki yenilikler şöyle olacak:
-  Mecburi ilköğretim çağı 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak.  Buna göre; okula başlama yaşı 6’dan 5’e indirilecek. Öğrenciler ortaokula 9-10 yaşında başlayacak.
-  İlköğretim, dört yıl ve zorunlu ilkokul ile dört yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan bir Milli Eğitim ve Öğretim Kurumu olarak tanımlanacak.  Öğrenciler 4 yıl ilkokul, 4 yıl ortaokul eğitimi alacak.
-  İlköğretim kurumları, ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar halinde kurulacak. Ancak imkan ve şartlara göre ortaokullar, ilkokullarla veya liselerle birlikte de kurulabilecek. Birlikte kurulma esası “büyüklüğe” ve “ilkokullar ile ortaokulların ayrı binalarda bulunması” olacak. Buna göre; ilkokul (1-4.sınıf) ile ortaokul (5-8. sınıf) ve ortaokul (5-8. sınıf) ile lise (9-12. sınıf) aynı binada olabilecek. Müfredat bütünlüğü kapsamında imam hatip liselerinin bulunduğu binaların içine imam hatip ortaokulları açılabilecek.

 

-  İlkögretim Kanunu’na “İl özel idarelerince, ortaöğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanması için de kullanılır” maddesi eklendi.

Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri