Okul töreninde bir kuple Zeki Müren

Ankara Anıttepe Lisesi Okul Müdürü N.B.'nin İstiklal Marşı töreninde “Zeki Müren”den şarkı söylettiği iddia ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, yolsuzluk ve uyuşturucu satıcılığı gibi pek çok önemli iddia ile 11 öğretmen hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu Anıttepe Lisesi'nde, Okul Müdürü N.B.'nin İstiklal Marşı töreninde “Zeki Müren”den şarkı söyleyip söylemediğini soruşturdu. Müdür ifadesinde “bir kuple Zeki Müren şarkısı” okuduğunu söyledi.
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut'un soru önergesiyle Meclis gündemine de taşıdığı “Zeki Müren” soruşturması, okuldaki öğretmen Ü.P.'nin şikayeti üzerine başladı. Öğretmen, “Bir çok şehidin verildiği bir gün okul müdürünün Zeki Müren'in ölüm yıldönümü anısına şarkı söylediğini” iddia etti.
Öğretmenler onayladı
Yaşanan olay 2009'da tamamlanan soruşturma raporuna şöyle yansıdı:
“Ü.P. alınan ifadesinde iddiasını tekrarlamış, Beden Eğitimi Öğretmeni S.D.'yi tanık göstermiştir. S.D. de öğretmen G.K. de ifadesinde iddiayı doğrulamaktadır. İfadesi alınan diğer öğretmen ve öğrenciler müdür beyin bir cuma günü bayrak töreninden önce öğrencilere Zeki Müren'den bir parça okuduğunu hatırladıklarını ama aynı gün şehit askerlerin olup olmadığını bilmediklerini beyan etmişlerdi.
Bir kuple okudum
Okul müdürü ifadesinde, okula geldiği ilk yıllarda okulda kitap okuma kampanyası düzenlediğini, okunan kitaplar ve güncel konularla ilgili öğrencilere pazartesi sabahları bayrak töreninden önce genel kültür soruları sorduğunu, 2005 yılında 24 Eylül günü Zeki Müren'in ölüm yıldönümü olduğu için 'Bugün kimin ölüm yıldönümüdür?' diye soru sorduğunu bilen bir öğrenciye de kitap hediye ettiğini, bu sırada da Zeki Müren'in parçasından bir kuple okuduğunu, o günlerde 11 askerimizin şehit edilmesi gibi bir konunun mevzu bahis olmadığını, şehitler için saygı duruşunu yaptırmadığı iddiasını kesinlikle kabul etmediğini söylemiştir.”
Ciddi zarar veriyor
TBMM Milli Eğitim Komisyon üyesi de olan Bulut, Anıttepe Lisesi'nde bir çok skandal olayın yaşandığını vurgulayarak, “Askerlerin şehit olduğu bir günde okul müdürü Zeki Müren'den şarkı söylüyor. Eğitimde böyle ciddi olaylar okullara zarar veriyor. Okulda esrar içiliyor, müdür yardımcısı öğrenci gezisinde alkol kullanıyor” tepkisini gösterdi.
Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri