OKUL ÖNCESİNDE SIKINTILAR DEVAM EDİYOR

OKUL ÖNCESİNDE SIKINTILAR DEVAM EDİYOR

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında 14 ilde daha okul öncesi eğitim zorunlu hale getirildi. Ancak alt yapı ve personel yetersizliğinden dolayı önemli sıkıntılar yaşanmakta. Özellikle öğretim materyallerinin temini ve yardımcı personel çalıştırma konusunda okullarımız ekonomik olarak büyük zorluklarla karşı karşıya bırakılmış durumda.

Okul öncesi eğitiminin yaygınlaştırılmasını her zaman desteklemiş olan sendikamız Bakanlığa bir yazıyla başvurarak yaşanan sıkıntılara ivedilikle tedbir alınmasını talep etti.

 

Zorunlu hale getirilmesine rağmen velilerden aylık ücret talep edilmesinin yanlış olacağını vurgulayan sendikamız; ayrıca alınan aylık 10 TL ücret ile de zaten ihtiyaçların karşılanamayacağına dikkat çekti. Sendikamız, Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğüne yaptığı başvuruda, ilköğretimin diğer kademelerinde olduğu gibi okul öncesi eğitimde de öğrencilerin ihtiyaç duyduğu yayın ve eğitim materyallerinin devlet tarafından ücretsiz verilmesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle ana sınıflarında yardımcı personel çalıştırılmasının önemli bir ihtiyaç olduğu ve bu personelin Türkiye İş Kurumu ile işbirliği içerisinde kesinlikle Bakanlık tarafından istihdam edilmesi gerektiğinin vurgulandığı yazıda; böylece hem okulların personel sorunun çözüleceği hem de yeni bir istihdam alanı oluşturulacağı ifade edildi.

 

 

 İlgili Yazımız İçin Tıklayınız (word pdf)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri