Okul öncesi özel eğitim tehlike sinyali veriyor

Özel okul öncesi eğitim kurumları, bu alanda devletin yürüttüğü çalışmaların hızlı fakat sağlıksız olmasından yakınıyorlar. Kurumlar ayrıca, destek de bekliyor.

ÖZEL Okul Öncesi ve Etüt Eğitim Kurumları Birliği Derneği Başkanı Nebahat Boğut, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasının önemini vurguladı ve "Eğitimdeki KDV oranları ve sosyal güvenlik payları gibi nedenlerle özel kurumlar maalesef ya kaliteyi düşürerek buna devam ediyor ya da devam edemiyor. Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ile ilgili son 3 yıldır çalışmalar var" dedi.

Dernek yöneticileri 10 Kasım etkinliklerini erken başlattı. Anıtkabir'i çocuklarla ziyaret eden yöneticiler okul öncesi eğitimin çocukların zihinsel, bedensel ve sosyal gelişimleri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Nitelik sıkıntısı var

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Boğut, devletin alt yapısının henüz yeterli olmadığını ve eğitimcilerin nitelikleri konusunda sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Nebahat Boğut sözlerine şunları söyledi:

"En önemli dönem olan 0-6 yaşta maalesef hızlı ama sağlıksız adımlar atılıyor. Biz özel kurumlar üniversite mezunu öğretmenlerle çalışmak istiyoruz ancak devletin üzerimizdeki ekonomik yükü nedeni ile meslek lisesinden mezun personelle çalışmak durumunda kalıyoruz. Yaklaşık 2 bin adet özel okul öncesi eğitim kurumu var. İstihdamda da oldukça destek veriyoruz. Her kurumda ortalama 3 kişi çalışıyorsa en az 6 bin kişi yapar."

Beyinler kirletilmesin

Devletin bu hizmeti vermek ve yaygılaştırmak için yaptığı çalışmaların hızlı fakat sağlıksız olduğunu belirten Boğut şöyle konuştu:

"Her kurumda en az 20 çocuk olduğunu düşünürsek okul öncesi eğitimden yaklaşık 40 bin çocuğun ve ailenin faydalandığını görüyoruz.

Ayrıca en önemli noktalardan biri de bu masum yaş grubunu ideolojik amaçlı kullananların sayısının oldukça fazlalaşması ve neredeyse kontrol edilemez hale gelmesi. "Bizim endişemiz başka grupların da bu alana girip masum çocuklarımızın beyinlerini kirletmeleri."

Ata'nın huzuruna çıktılar

ÖZEL Okul Öncesi ve Etüt Eğitim Kurumları Birliği Derneği 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinliklerini başlattı.

Dernek Başkanı Nebahat Boğut ve yönetim kurulu üyeleri Özkan Kantaş, Hilal Can, Didem Soleytan, Mutlu Uğuz, Zerrin Hancı, İzmir Başkanı Ayşen Özenç, Adana başkanı Denizli Gül Şahin, Çorlu Başkanı Mürüvet Bitlis, Konya Başkanı Mualla Ünal Coşkun çocuklarla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti.

Kişilik gelişiminin yüzde 70'nin okul öncesi dönemde gerçekleştiğini belirten Boğut şöyle konuştu: "3-6 yaş grubunun eğitimcileri olarak bizlerin en önemli amacı ülkesini seven, cumhuriyetinin farkında olan, Ata'sı ile gurur duyan, sağlıklı ve kendine güvenen bireyler yetiştirmek. Bu amaç doğrultusunda Özel Okul Öncesi ve Etüt Eğitim Kurumları Birliği çatısı altında Ankara, Adana, Çorlu, Denizli, İzmir, Konya il temsilcileri, öğretmenlerimiz ve 3-6 yaş çocuklarımızın katılımı ile Anıtkanir'de Atam'ızın huzurundayız ve Cumhuriyetimizin bekçileri olacağımızın sözünü veriyoruz. Birlik ve beraberliğin çok önemli olduğu bu günlerde, minik yüreklerdeki vatan ve Atatürk sevgisini göstermek istedik."

Hürriyet

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri