Okul isyanı

Okul olmadığı için eğitimlerine geç başladılar. Ancak yaş haddinden okuldan alındılar. İsyanlarını mektupla Başbakan'a ilettiler

KIZ çocuklarının okuması için kampanyalar düzenlense de, bazılarına şans hiç gülmüyor. Binnur Yürek ve Funda Çatallar bunlardan sadece ikisi... Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Höcüklü Köyü'nde yaşayan Binnur Yürek ve Funda Çatallar, okulla 12 yaşındayken tanıştı. İki küçük kız, okumak hayaliyle kayıt yaptırdı.

DESTEK BEKLERKEN KÖSTEK
Sınıf arkadaşları önlükle okula giderken Binnur ve Funda kendilerine uygun önlük bulamadıklari için etek giydi. Bu yüzden yadırganan kızlar, müfettişlerden yardım istedi. Binnur ve Funda kendilerine uzanacak yardım elini beklerken, acı haber geldi: "Yaşlarının çok ilerlemesi nedeniyle okuldan uzaklaştırılması..." Bunun üzerine 2 gençkız 15 yaşında ilköğretim üçüncü sınıfta iken okulu bıraktı. 17 yaşına gelen Binnur ve Fatma'yı aileleri nişanlandırdı. Yaşıtları lise son sınıfta üniversite hayali kurarken evlilik hazırlıkları yapan iki genç kızın okul hayali hiç bitmedi.

BAŞBAKANA MEKTUP
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Hiç mi dinmeyecek gözyaşlarımız' başlıklı gönderdikleri mektupta isyanlarını şöyle dile getirdi: "...Okul olmadığı için 12 yaşında okula başladı. Okul inşatına kovalarla su taşıdık. Ama yaşımızdan dolayı 3 yıl okuyabildik. Hayallerimizi elimizden aldılar. Vicdanınız rahat mı sayın valim, kaymakamım? Ne olur Başbakanım sesimizi duyun..."

takvim
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri