Okul İdarecileri; Tatbikat Yapmayın!

Kamuoyuna; Ankara ili Altındağ ilçesi Çocuk Sevenler Derneği İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen tatbikat ve sonucunda okul idarecilerinin bazılarının görevden uzaklaştırıldığı haberleri yansımıştır. Eğitimcilerimizin çalışma şevki, azmi ve gelecekleriyl

Okulda gerçekleştirilen yangın tatbikatında bir öğrencinin ayağı takılarak düşmesi sonucunda 15 öğrenci çok hafif şekilde yaralanmıştır. Okul idarecileri olayı sağlık ekiplerine bildirerek öğrencilerin tedavilerini de yaptırmışlardır. Aslında tıbbi manada tedaviye ihtiyacı bulunan öğrenci de bulunmamaktadır.

 

          Fakat bu olayın bazı basın organlarında “Skandal Tatbikat” olarak isimlendirilmesi sonucu Okul Müdürü Kazım Taşman ve Müdür Yardımcısı Hamit Gürbüz; tedbirsizlik nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılmışlardır. “Skandal” kelimesinin ne anlama geldiğini bilmeden kullanılmasının yanlışlığı ortadadır. Bu başlık yüzünden iki tane eğitimcimiz şuanda maddi ve manevi olarak yıpranmış ve yıpranmaktadırlar.

 

          Ankara Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı eğitimcilerimizi görevden uzaklaştırmadan önce şu sorulara yanıt aramalıydı:  Tatbikat niçin yapılır?  Evde bile çocuklarımız kaza sonucu yaralanırken eğitimcilerimiz ne yapmalıdır ki bu yaralanma olayları gerçekleşmesin? İlgili okulun 1600 öğrencisine karşılık 18 dersliğinin bulunması kimin ayıbıdır? İlgili okulun personel ihtiyacı var mıdır? Bu olaydan sonra eğitimcilerimizin nasıl tatbikat gerçekleştirmesini beklemektesiniz?

 

          Tatbikat; kelime manası olarak uygulama, deneme anlamına gelmektedir. Uygulanacak, denenecek ve bunun sonucunda eksiklikler görülecek ki düzeltilebilsin. İdare; işin kolayını bulmuş ve eğitimcilerimizin şevkini kırma yoluna gitmiştir yani kolay olanı gerçekleştirerek eğitimcilerimize uzaklaştırma tedbiri uygulamıştır. Unutmayın ki o görevden uzaklaştırdığınız eğitimcilerimizde bir insan, onların da çocukları var. Bu görevden uzaklaştırma ile onların ailelerine de zarar verdiğinizin farkında mısınız?

 

          Maalesef öğretmen camiamız artık herkesim tarafından kolay hedef olarak görülmektedir. Buda idarelerin tutumundan kaynaklanmaktadır. En ufak bir olayda dahi(bu olaydaki gibi) öğretmenlerimize anında ceza verilebiliyorsa, o ülkede artık eğitimden bahsetmek çok zordur.

 

          Kısaca tüm eğitim camiamıza okullarında tatbikat ya da bir sosyal etkinlik yapacakları zaman bir daha düşünmelerini önermekteyiz. Anlaşılan o ki idareler halk arasındaki tabirle “suya sabuna dokunmayan” eğitimciler istemektedir

memurlar.biz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri