Milliyet Gazetesi yazarı Gökçer Tahincioğlu 22.04.2018 tarihli köşe yazısında OHAL inceleme komisyonuna değindi. Tahincioğlu , “Yıllar geçiyor, OHAL Komisyonu bekliyor” başlığı ile yazdığı yazıda komisyonun kriter olarak dikkate aldığı hususları da belirtti.
OHAL inceleme komisyonunun kararlarında önemli 12 husus
Gökçer Tahincioğlu köşe yazısında OHAL işlemleri inceleme komisyonunun çalışmalarına, kararlarına, kurumlara başvurucu hakkında sorduğu sorulara yer verdi. Tahincioğlu “Yıllar geçiyor, OHAL Komisyonu bekliyor” başlığı ile eleştirisini de komisyon çalışmalarına yöneltti.
OHAL İNCELEME KOMİSYONU BEKLİYOR
Gökçer Tahincioğlu’nun 22.04.2018 tarihli “Yıllar geçiyor, OHAL Komisyonu bekliyor” başlıklı köşe yazısı;
Çok kestirmeden, düz bir mantıkla şu sonuca ulaşabiliriz; herhangi bir yerden uluslararası ya da yerel mahkemelere başvuru sayısı artmışsa, orada bir sorun alanı vardır.şeklinde ifade ettiği yazısında, Kararlarında yeterince açık olmadığını eleştiren yazar, soruşturma olmamasına rağmen ihraç edilen kamu görevlisi, benzer durumdakiler için verilen kararı bilmiyor şeklinde de konuyu örneklendiriyor.
**
OHAL Komisyonu’nun listesinde, ilgili kurumlara farklı ifadelerle sorulan şu 12 başlık belirttiği yazının ilgili bölümü de şu şekilde;
– ByLock kullanıyor mu?
– Bank Asya hesabı var mı?
– (Bu soruların yanıtı evetse) Bağlantılarının seviyesi hangi düzeyde?
– Hangi dershane ve okula gitti?
– Kayyum atanan şirketlerde çalıştı mı?
– Hangi sendikaya üye?
– İsmi medyada geçti mi, sosyal medyada nasıl yer alıyor?
– Hakkında idari soruşturma var mı?
– Adli soruşturması ve davası var mı?
– Hakkındaki kanaat bilgileri neler? (İhraç eden kuruma soruluyor)
– Hakkındaki istihbari bilgiler neler?
– Hakkında bunlar dışında bilgi ve belge var mı?
***
Kanaat, iltisak, irtibat gibi soyutluklar insanların hayatına mal olurken, Tahincioğlu; kanaat bildirenler hakkındaki kanaatlerin de ne olduğunun meçhul olduğuna dikkat çekti.
Ve bu bilinmezlerin ortasında insanlar aylardır karar bekliyor.
Milliyet