Öğretmenlerimiz Gerçekten Mağdur

MEB in verdiği atama sözünden vazgeçmesiyle ortaya çıkan olumsuz durum öğretmen adaylarını mağdur etmiştir.

Öğretmen adaylarımızın mağduriyetini Bakan Ömer DİNÇER den düzeltilmesini ve Türkiye nin en büyük bakanlığı olan Milli Eğitimin verdiği sözü yerine getirebilen bakanlık olmasını tüm öğretmenlerimiz adına istiyoruz. 
 
İşte yaşanılan mağduriyeti anlatan o mail;
23 Mayıs 2011 tarihinde MEB Personel Genel Müdürlüğü sitesinde, 12-26 Mayıs tarihlerinde başvurusu alınan 30 bin öğretmen kadrosuna geçecek sözleşmeli öğretmenlerden boşalacak yerlere daha önceki yıllarda olduğu gibi sözleşmeli öğretmen görevlendirmesi yapılacak açıklaması yapılmıştır.
 
* 02.06.211 tarihinde MEB Bakanımız Nimet Çubukçu, basına 28Haziran- 4 Temmuz arası başvuruları alarak 6 Temmuz’da 30 bin kadrolu atamada, kadroya geçen 14227 öğretmenin yerine atama yapılacağını açıkladı. 
 
* 2 Haziran’da açıklanan bu sözleşmeli atama haberine, MEB sitesinde fatih projesi haberi içinde de yer verilmiştir. 
 
* 4 Haziran 2011’de çıkarılan KHK ile tüm sözleşmeli personele kadroya geçme hakkı verilmiş, açıklanan 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması KHK gerekçe gösterilerek ileri bir tarihe ertelenmiştir. 
 
* Sözleşmeli pozisyonda olanların kadroya geçiş işlemlerinin bitiş tarihi 4 Temmuz’dan 14 Haziran’a çekilmiştir. 
 
*15 Haziran’da yapılan açıklama ile 6575 sözleşmeli öğretmenin kadroya geçtiği söylenerek onların yerine 6 Temmuz’da 6575 kadrolu öğretmen ataması yapılacağı açıklanmıştır. 
 
* 14277 sözleşmeli öğretmenden kadroya geçme işlemini yapmayanlar için 4 Temmuz’a kadar geçiş süresi tekrar uzatılmıştır.
 
6 TEMMUZ’DA SÖZ VERİLDİĞİ GİBİ 15BİN ÖĞRETMEN ATAMASININ YAPILMASI GEREKLİDİR, ÇÜNKÜ: Bu atamanın yapılacağına ve %100 atanacağına inanan adaylar, 2011 KPSS’ye hazırlanmamıştır. Ayrıca kendilerini ve planlarını bu atamaya göre ayarlamıştır. Bu atama yapılacak diye işinden ayrılan, mevcut işinde sözleşme yenilemeyen, askerlik durumunu buna göre ayarlayan adaylar vardır. 
 
2010 KPSS ile mağdur olan, tam kadrolu atanacakken atanmasına günler kala öğretmenlik hakkı verilmeyen bizler, 1 yıl içinde kaçıncı defadır mağdur oluyoruz. Yeni 2011 KPSS sınavından sonraya bırakılırsa bu 7702 kişinin ataması TELAFİ EDİLEMEYECEK VE VİCDANLARI RAHATSIZ EDECEK BİR SÜRECE GİRECEKTİR. (Yeni sınavla birlikte tekrar bir sıralama ve yeniden bir yarış olacaktır ki bu 1 haziranda ataması yapılan arkadaşlarımızdan farklı şartlarda atama olmuş olacaktır. Bu da telafisi mümkün olmayan bir süreci doğuracaktır. Eğer hak ve adaletten bahsedeceksek bu atamaların 1 HAZİRAN ATAMASI İLE AYNI ŞARTLARDA ve NE KADAR SÖZLEŞMELİ KADROYA GEÇMİŞSE O MİKTARDA YAPILMASI GEREKLİDİR.) 
 
Biliyoruz ki Devletimiz Ağustos atamalarını düşünmekte ve onların da mağdur olmamasını istemektedir. (Ancak gerek 30 bin öğretmen kadrosu gerekse 15 bin atama sözü verilirken de durum ağustosa kalan kadro aynıydı.) 
 
Yetkililerin 6 Temmuzda kontenjan bekleyen 7702 Arkadaşımızın yeni sınavdan sonra yeni bir sürece dahil olduklarında düşecekleri sıkıntının telafisinin olmayacağını buna karşın Ağustos atamasını bekleyen arkadaşlarımızın mağdur olmaları durumunda bunu telafisinin mümkün olduğu aşikardır. Çünkü bu arkadaşlar sürece yeni başlamış olacaklar ve ara atama gibi durumlarla sıkıntıları telafi edilebilir.
 
memurlar.biz

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri