Öğretmenleri Koyuna Benzetti

Mardin Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, '24 Kasım Öğretmenler Günü' nedeniyle düzenlenen törende, öğretmenleri koyuna benzetti.

Dal, “Bir koyun etrafındaki meralardan ağzı ile topladığı her türlü gıdasına çiğneyerek kendisini besler. Öğretmen de çalışması ve topladığı bilgileri alarak kendi öğrencilerine iletir eğitimi yapar. Yani öğretmen tıpkı bir koyun gibidir, onun için değerini bilmek gerekir” dedi.

Altınova İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Vali Vekili Yavuz Selim Süzer, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, şunları söyledi:

“Burada eğitimin seviyesini yükseltmek için sadece bizler değil, toplumun da bu konuda hasaslık göstermesi gerekir. Öğretmen arkadaşlara üç önemli nasihatta bulunmak istiyorum. Bu üç nasihat tam üç S harfidir. Bunlardan birincisi çok sevin. Bu ne demek öğrencilerinizi çok seveceksiniz, onların hem anaları ve hemde babaları olacaksınız. Çünkü yer yüzünde en mukaddes varlık bir aile için kendi çocuğudur. İkincisi ise sevdirin kendinizi öğrencilere sevdirin onlarda sizleri sevsin. Üçüncüsü ise sevindirin. Öğrencilere verebileceğiniz her türlü bilgi ve becerileri, verebileceğiniz iyi not o öğrencinin sevindirilmesin neden olacak.”


www.aktifhaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri