Öğretmenlere ucuz internet talebi

Müfettişler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Ceylan, öğretmenlere ucuz internet bağlantısı sağlanması gerektiğini belirtti.


Ceylan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'deki okulların tamamında bilgisayar bulunduğunu ancak bunların bir kısmının teknolojisinin geri olduğunu, bir kısmının da internet bağlantısının sağlıklı olmadığını öne sürdü.

Öğretmenlerin sınav soruları, gözlem formları gibi birçok çalışmayı bilgisayarla yaptığını belirten Ceylan, ''Bunun yanı sıra sınav tarihleri, alınan puanlar, davranış notları gibi birçok verinin internet üzerinden e-okul sistemine girilmesi de zorunludur. Öğretmenlerimiz bu çalışmalarının tamamına yakınını evlerinde yapmaktadır'' dedi.

Bir öğretmenin telefon sabit ücreti de dahil edildiğinde internet bağlantısı için aylık en az 40 TL ödediğini bildiren Ceylan, bu ücretin kısmen devlet tarafından karşılanmasının öğretmenler arasında internet kullanımını yaygınlaştıracağını ve başlatılacak dizüstü bilgisayar kampanyasına talebi artıracağını kaydetti.

haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri