Öğretmenlere Söz Verdiler Unuttular

MEB Koltuğuna oturan verdiği sözü unutuyor.

Bugün 29 Aralık 2010. Bir bakanın verdiği sözün üstünden tam 733 gün geçmiş. Az buz bir söz değil. Yüzbinlerce öğretmeni, öğretmen adayını, öğretmen olma umudu taşıyan herkesi yakından ilgilendiren bir söz. Öyle ya, koskoca bakan boş bulmuş meydanı atıp tutacak değil ya demiş öğretmenler, inanmış. Çünkü sözü veren Bakan, meslektaşları. Mesleğin zorluklarını bilen biri. Üstelik herkesin sözüne güvendiği bir isim. İşte o sözün takipçisi olan öğretmenler aylardır bekliyor.


ÖĞRETMENLER NE İSTİYOR?

Çok şey değil istedikleri. Çünkü biliyor lar ki, Hüseyin Çelik, öğretmenlerden oy almak için söz veren bir siyasi değil. İşte öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan istediği:

Tam İlk kadro sözünü Eski Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik 27 Aralık 2008' de,3.hizmet bölgesinde 3 yılını dolduran aynı gün kadrolu olacak”; şeklinde vermiştir
O günden Bu Güne; 733 gün geçti.

Şuan ki Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu verilen sözün tutulmadığını fark ederek 2 Temmuz 2009 tarihinde ANKA ve CİHAN Haber Ajanları yoluyla sendikalar ve tüm eğitim camiası huzurunda Sözleşmeli Öğretmenlerin kadroya geçişini sağlayacak tasarının Kasım ayına yetiştirileceğine söz vermiştir.
O günden Bu Güne; 545 gün geçti.

İŞTE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE VERİLEN KADRO SÖZLERİ
*Eski Milli Eğitim Bakanımız Sayın Hüseyin Çelik 27 Aralık 2008'de 3.hizmet bölgesinde 3 yılını dolduran aynı gün kadrolu olacak sözü vermiş ancak 5 yılını çalışan arkadaşlarımız olmasına rağmen verilen söz tutulmamıştır.
*Maliye Bakanı Şimşek 12 Mart 2010 tarihinde bir gazeteye verdiği demeçte “Maliye Bakanlığı olarak Sözleşmeli Öğretmenlerin kademeli kadroya geçişi onayladık” açıklaması yapmıştır.

* Sayın Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu 13 Mart 2010 tarihinde yaptığı açıklamada “Maliye Bakanlığından onay alındığını, kadroya geçiş taslağının da hazır olduğunu ilk bakanlar kurulu toplantısında onaylanıp, TBMM'ye geleceğini ve Meclis tatile girmeden Nisan ya da Haziran 2010'da yasalaşıp, uygulamanın başlayacağını ifade etmiştir.
*MEB Bürokratlarının Verdikleri Sözler: Şubat ve Mayıs 2010 tarihleri arasında Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Personel Genel Müdür Yardımcısı Hikmet ORMAN, MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik tv programlarında yaptıkları açıklamalarda “2010 yaz döneminde kadroya geçişlerin kesinlikle başlayacağını “ ifade etmişlerdir.

MEB'İN ELİNDE 70 BİN KADRO VARKEN BİRİLERİ BU SORUYA CEVAP VERSİN:
2 gecede 220 bin işçiyi, 2 haftada 6000 vekil imamı kadroya geçiren, 2 ayda bir devletin Anayasasını değiştiren hükümetin 2 yıldır (söz vermesine rağmen sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirememesi tuhaf değil midir? Üstelik kadrolu öğretmenle maliyetimiz aynı olmasına ve Milli Eğitim Bakanlığının kullanımına açık olan 70.000 kadro varken hala bu süreci uzatılmasının kime ne faydası var?

VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ.

Verdiğiniz sözü tutun çünkü verilen söz, sorumluluk gerektirir (İsra suresi,34 ayet)
Bir kalp kıranın cennette yeri yoktur.
kamudan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri