Öğretmenlere Seminerler İçin Sağlık Raporu Uyarısı

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 2 Eylül’de başlayıp 6 Eylül’de sona erecek öğretmen seminerleri ile açılacak.

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 2 Eylül’de başlayıp 6 Eylül’de sona erecek öğretmen seminerleri ile açılacak. Bu süreçte öğretmenlerin okullarında hazır bulunmaları gerektiği vurgulanırken, sağlık raporları konusunda bazı riskler bulunuyor.

Öğretmenler, seminerler sırasında sağlık raporu almaları durumunda bazı risklerle karşılaşabilirler. En önemli risk, alınan sağlık raporlarının geçerlilik süresidir. Eğer öğretmenler sağlık raporlarını 1 Eylül Pazar günü alırlarsa, bu raporlar geçerli sayılmayacak.

Öğretmenlerin sağlık raporlarını yalnızca 2 Eylül tarihinde, görev yaptıkları ilçedeki sağlık kuruluşlarından almaları gerekiyor. İl dışından alınan raporlar geçerli olmayacak ve bu durumda öğretmenler, göreve gelmemiş olarak kabul edilecekler. Bu durum, haklarında açılacak soruşturmalar sonucunda aylıktan kesme cezasıyla sonuçlanabilir.

Bu nedenle, öğretmenlerin seminerler öncesi sağlık raporlarını doğru tarihte ve doğru kurumlardan almaları büyük önem taşıyor. Başarıyla yürütülen bir eğitim yılı için, hazırlık sürecindeki bu detayları göz ardı etmemek gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri