Öğretmenlere Rotasyon uygulaması yapılacak mı?

Öğretmenlere Rotasyon uygulaması yapılacak mı?

Son günelerdeki "Rotasyon" tartışmalarına bir yenisi daha eklendi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in göreve başladığı aylarda ciddi olarak gündeme gelen "öğretmen rotasyonu" uygulamasından bahsediyoruz. 

Hatta konu hakkında bakanlıkta önemli hazırlık çalışmalarının yapıldığı, öğretmen rotasyonunun il içerisiyle sınırlı kalmayacağı, Türkiye'nin belli bölgelere ayrılarak bölgeler arasında uygulanacağı tartışmaları yaşanmıştı.

Ancak, şimdilerde kimse bir "öğretmen rotasyon"nundan bahsetmemektedir.

Çünkü eğitim gündemi o kadar yoğun hale gelmiştir ki, sıra "öğretmen rotasyonu" gibi önemli bir konuya bile gelememektedir.

4+4+4 MEB'İ ALT-ÜST ETTİ

Özellikle 4+4+4 uygulamasının yasalaşması ile birlikte, tüm eğitim gündemi ve bakanlık çalışmaları bu alana yöneldi.

Çünkü, yeni sistem tüm itirazlara rağmen "ani bir kararla, yeterli alt yapı sağlanmadan, tartışılmadan" yasalaşmıştı.

Aslında büyük çoğunluk olarak, bazı küçük eksikleri dikkate almazsak, 4+4+4 yasası toplumun geneli tarafından çabucak kabul edilmiş gözükmektedir.

ÖĞRETMENLERE ROTASYON UYGULANACAK MI?

MEB'le ilgili tüm sorularda olduğu gibi, bu sorunun cevabını ancak bir kaç kişi verebilir. O da ya Sayın MEB Müsteşarı, ya da bizzat Sayın MEB Bakanı.

Ancak, 4+4+4 ile ilköğretimlerin, ilkokul ve ortaokul olarak ayrılması ile zaten "öğretmen rotasyonu" kısmen uygulanmış olacaktır.

"Anadolu Liseleri Öğretmen Seçim Sınavı" sonuçları uygulamaya konulursa, bu durum liselerde de çok sayıda öğretmenin yer değişikliği anlamına gelecektir.

SENDİKALAR GENEL OLARAK ÖĞRETMEN ROTASONUNA KARŞI GÖZÜKÜYOR

Sendikaların genel olarak öğretmen rotasyonuna karşı olduklarını söyleyebiliriz. Yukarıdaki gerekçelerle birlikte, 2010 yılı sonrasında atanan öğretmenlerin zorunlu hizmet kapsamında görev yapmaları, yeni atanan öğretmenlerin 3 yıl kadar ilk atandıkları bölgede görev yapacakları göz önüne alındığında durum  ortadadır.

Sonuç olarak, önümüzdeki yaz dönemi öğretmenler açısından oldukça hareketli bir dönem olacağa benziyor. Ancak bugün için bir "öğretmen rotasyonu"ndan bahsetmek oldukça güç gözüküyor.

Teoman Yalçın / TurkiyeEgitim.Com Özel Haber

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

EĞİTİM Haberleri