Öğretmenlere Performans Değerlendirme Sistemi Geliyor - Bakan Yılmaz Açıkladı

Öğretmenlerin hizmet içi eğitimini sağlamak için Öğretmen Akademisi kuracaklarını, öğretmenler için performans değerlendirme sistemini getireceklerini aktaran Bakan Yılmaz, eğitim fakültelerini öğretmen ihtiyacı doğrultusunda yeniden yapılandıracaklarını

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çağrı Okulları ilkokul bölümünün açılış töreninde yaptığı konuşmada gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Eğitimde çok mesafe alındığını, ancak daha yapılması gerekenlerin bulunduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, "Daha zengin, daha müreffeh, refah içinde bir Türkiye´yi birlikte kuracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İnanıyoruz ki öğrenciler hayatının en mutlu dönemini okuldaki dönem olarak hatırlasın diyoruz." dedi.

Bunların sağlanabilmesi için büyük görev ve sorumluluk altında bulunduklarının farkında olduklarının altını çizen Bakan Yılmaz, bu bilinçle çalıştıklarını söyledi.

Eğitim fakültelerini yeniden yapılandıracaklarını, bu fakültelere taban puan getirileceğini hatırlatan Bakan Yılmaz, hayalinde öğretmenlik mesleği olanların, eğitim fakültesini tercih etmesini istediklerini ifade etti.

Bakan Yılmaz, tercih eden öğrencilere kredi ve burs, yurt sağlanmasını da garanti edeceklerini belirterek, "İstiyoruz ki iyi eğitimle öğretmenlerimizi yetiştirelim. İyi yetişmiş öğrenciler, öğretmenler de bizim öğrencilerimizi evlatlarımızı iyi yetiştirsin ve 21. yüzyıla hazır hale getirsin." dedi.

Öğretmenlerin hizmet içi eğitimini sağlamak için Öğretmen Akademisi kuracaklarını, öğretmenler için performans değerlendirme sistemini getireceklerini aktaran Bakan Yılmaz, eğitim fakültelerini öğretmen ihtiyacı doğrultusunda yeniden yapılandıracaklarını söyledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri