Öğretmenlere ince ayar

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, “Öğrenci aile, televizyon, internet ve toplumun olumsuz davranışlarından etkilenebiliyorsa orada öğretmenin zaafiyeti vardır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, “Öğrenciler Karasevdamız” gezileri kapsamında Bala ilçesini ziyaret ederek burada görevli öğretmenlerle bir araya geldi.

Bala'ya gelişinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Taşatan, okul müdürleri ve yöneticilerin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılanan Kamil Aydoğan ve beraberindeki heyet, ilk olarak Bala Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı'yı makamında ziyaret etti. Bala'nın eğitim öğretim durumu ile ilgili bilgi veren Bala Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, Ankara'dan geliş gidiş yapan öğretmenlerin ulaşım sorununu önemle vurgulayarak, konu ile ilgili yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Kız çocukları

Aydoğan'ın özellikle köylerde okumayan kız çocukların bulunup bulunmadığını sorması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Taşatan, konuyla bizzat kendisinin ilgilendiğini belirterek bu sorunun yapılacak bir kız yurdu ile aşabileceğini ifade etti. Binası büyük, öğrenci sayısı az okulların, pansiyona dönüştürülmesiyle, kız çocuklarının okullu olmasının sağlanabileceğini dile getiren dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, konuyla ilgili çalışmalara başlanması konusunda talimat verdi.

Gelecek tasarımı

ÖĞRETMENLİĞİN bir meslek değil gelecek tasarımcılığı olduğunu vurgulayan Aydoğan, özellikle ilçeye geliş gidişte yaşanan zorluklardan haberdar olduğunu belirterek, “Bu zorluklar bizim içimizdeki esas dinamiği yok etmemelidir. Olay sadece bir çocuk değil, bir ulusun geleceğinin çizilmesidir. Sizler, çocukları bir iğne oyası gibi işleyerek, tüm Türkiye'yi, bir milleti ortaya çıkartıyorsunuz. Nasıl bir millet mi? Tam tasarladığınız gibi, istediğiniz gibi bir millet. Çünkü sizler birer gelecek tasarımcısısınız” dedi.

Hürriyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri