Öğretmenler Kimliklerini MEB'e Bıraktı

Hamasi Nutuklar Değil Gerçek Çözüm İçin Alanlardaydık!

Bugün, 12 Eylül darbesinin bir ürünü olan 24 Kasım öğretmenler gününde, emeğimizin değersizleştirilmesine, mesleğimizin itibarsızlaştırılmasına, atama sorununa, 4+4+4 sürgünlerine, sahte kutlamalara karşı tüm yurtta alanlara çıktık; kimliklerimizi bu sorunları çözmek yerine derinleştiren MEB`e geri verdik.

Ankara`da YKM önünde bir araya gelen Eğitim Sen`liler, MEB`e yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık taleplerini dile getiren Eğitim Sen`liler adına açıklama yapan Eğitim Sen Ankara 2 No`lu Şube Başkanı Dengiz Sönmez, "Öğretmenlerin gerçek günü olan 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü`nü hâlâ kabul etmeyen AKP`nin öğretmenleri susturmaya, sindirmeye, örgütlü gücünü dağıtmaya çalışan 12 Eylül cuntacılarının yolundan gidiyor" dedi.

Sönmez`in ardından konuşan MYK üyemiz Abdullah Karahan, 12 Eylül`ü yargılama oyununun gerçek yüzünün, 5 Ekim`i görmeyerek öğretmenlerin gücünü dağıtmaya çalışan zihinde, kendisine muhalif olan her sesi kısma çabasında olduğunu ifade etti. Her ayın 24`ünün 25`ini hatırlattığını dile getirdi; 25 Haziran`da gözaltına alınarak tutuklanan Genel Sekreterimiz Mehmet Bozgeyik ve Merkez Kadın Sekreterimiz Sakine Esen Yılmaz`ın da aralarında bulunduğu tutuklu öğretmenlerin sendikal faaliyetlerde bulunduğu için hala cezaevinde olmasının, AKP iktidarının gerçek yüzü olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından kimlikler MEB önüne atıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri