Öğretmenler en çok dil eğitimi almak istiyor

Öğretmenler en çok dil eğitimi almak istiyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 57 bin 358 öğretmenin katılımıyla yaptığı ''Meslekiçi Eğitim İhtiyacını Belirleme Anketi''nin sonuçlarına göre, öğretmenlerin yüzde 66,6'sı İngilizce öğrenmek, yüzde 33,2'si de Türkçeyi etkin kullanmak istiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı ''Meslekiçi Eğitim İhtiyacını Belirleme Anketi'' sonuçları açıklandı.

Haziran-Temmuz aylarında on-line olarak düzenlenen ankette öğretmenlere unvanı, branşı, meslek içi eğitim ihtiyacını belirlemeye yönelik mesleki gelişim konuları, dil eğitimleri, bilişim teknolojisi alanı konuları, kişisel gelişim konuları soruldu. Katılımcıların yüzde 45'ini kadın, yüzde 55'ini erkekler oluşturdu.

Öğretmenlerin yüzde 34'ü de ''rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, yeni gelişmeler ve araştırmalar, sınav kaygısıyla baş etme yolları'' konularında hizmet içi eğitim ihtiyacını vurguladı. ''Özel öğretim yöntemleri'' eğitimi almak isteyen öğretmenlerin oranı ise yüzde 33 olarak belirlendi.

''Gelişim psikolojisi'' konusunda eğitime ihtiyaç duyan katılımcıların oranı yüzde 29'da kalırken, bu seçeneği işaretleyenler, gelişimi etkileyen faktörler, gelişim kuramları, gelişim psikolojisi alanındaki son gelişmeler ve araştırmalara ilişkin ayrıntılı bilgi sahibi olmak istediğini belirtti.

Öğretmenlerin yüzde 25'i de ''öğrenme öğretme kuram ve yaklaşımları'', yüzde 21'i ''ölçme ve değerlendirme'', yüzde 19,7'si ise ''program geliştirme ve öğretim'' konularında mesleki gelişime ihtiyaç duyduklarını ortaya koydu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri