Öğretmenler AKP'den istifa ettiler

Ataması yapılmayan öğretmenlerden Hakan Canbal ve Gani Yıldırım, AKP yöneticiliğinden ve üyeliğinden istifa etti.

AKP Ankara/Akyurt ilçe yöneticisi olan Hakan Canbal yaptığı konuşmada, AKP'den herhangi bir iyi niyetli yaklaşım görmediklerini söyledi.


Öğretmenler AKP il binasına yürüdü

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyeleri Ankara Yüksel Caddesi'nde bir araya gelerek, AKP'yi protesto etti.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen öğretmen adaylarının da aralarında bulunduğu grup, Yüksel Caddesi'nde toplandı. Öğretmenler Buradan slogan atarak, ellerinde pankartlarla Öğretmenler işsiz, okullar öğretmensiz, AKP'den hesabı öğretmenler soracak, Nimet şaşırma, sabrımızı taşırma ve İmam yeter, öğretmen ata sloganları eşliğinde AKP İl Başkanlığına yürüdü.

Burada basın açıklamasını okuyan platform üyesi Yusuf Yıldız, öğretmen olma taleplerinin karşılanmaması nedeniyle eylem yaptıklarını, şu anda alanlarda değil sınıflarda olmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye'de okuldan mezun olmalarına rağmen ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısının 327 bin olduğunu belirten Yıldız, Platform üyeleri olarak haykırıyoruz, bizlere öğrencilerimizi verin. Bizler öğretmeniz ve kendi alanı dışında iş imkanı bulamayanlarız dedi.

Yıldız, KPSS'nin kaldırılarak yerine objektif bir öğretmen atama sisteminin getirilmesini, ücretli öğretmenliğin yerine öğretmenlerin kadrolu ve güvenceli atanmasını, öğretmen açıklarının kısa sürede giderilmesini istediklerini kaydetti.

BAŞBAKANI KINIYORUM

Açıklamanın ardından, ataması yapılmayan Hakan Canbal ve Gani Yıldırım adlı iki öğretmen adayı, AKP yöneticiliğinden ve üyeliğinden istifa ettiklerigerçekleştirilmeyen ni duyurdular. AKP Ankara/Akyurt ilçe yöneticisi öğretmenler Yüksel olan Hakan Canbal yaptığı konuşmada, AKP'den Caddesinde biraraya gelerek, ve hükümetten herhangi bir iyi niyetli yaklaşım sloganlarla AKP Ankara il görmedikleri için istifa ettiklerini söyledi. Canbal, binasına yürüdü. AKP'den istifa ediyorum. Hükümeti ve Başbakan'ı bu yaklaşımlarından ötürü kınıyorum dedi. Açıklamaların ardından öğretmenler, eylemleri ne son verdi.

Deli gömleği giydiler

İşsiz ve Güvencesiz Eğitimciler Platformu (İGEP) üyesi öğretmen adayları, yaşadıkları sorunlara ilişkin Eğitim Sen Urfa Şube binasının önünde basın açıklaması yaptı. Deli gömleği giyen öğretmen adayları, 'ücretli köle olmayacağız' pankartı açarken, üzerinde 'AKP'ye işsizlerden bağış' ve 'sınav paraları ile kriz teğet geçecek' yazılı bağış kutusu taşıdılar. Açıklamayı platform sözcülerinden Süleyman Karadaş yaptı. Öğretmenlere, kadrolu, sözleşmeli, vekil ve ücretli diye apoletler takıldığını söyleyen Karadaş, düştükleri durumun deli saçması olduğunu ifade etti.

Cinsel tacizlerin, şiddetin, kalabalık sınıfların, sıfır çeken öğrencilerin nedeninin kalitesiz eğitim olduğunu savunan Karadaş, Güvencesiz çalışma koşulları dayatılıyor. Öğretmenler asgari ücret dahi alamıyor. Kandırmacalar terk edilmeli ve gerçekler ile yüzleşilip maddi ve manevi doyuma ulaşmış bir eğitim sistemi oluşturulmalıdır. Açıklamanın ardından öğretmen adayları üzerlerinden çıkardıkları deli gömleğini yere atıp tekmeledi.

URFA DİHA
BİRGÜN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri