Öğretmenin 5 gün isyanı

Ağustosta yapılacak özür grubu atamalarında “tarih farkı yüzünden” karşılacakları mağduriyetleri anlatan öğretmenlerin mesajı son bulmuyor.

Düzenleme yapılmazsa 5 gün farkla eşlerinden ve çocuklarından bir yıl yerine iki yıl ayrı kalacaklarını anlatıyorlar.

Nedenine gelince; Milli Eğitim Bakanlığı şubat ve ağustos aylarında olmak üzere yılda iki kez eş, eğitim ve sağlık gerekçeleriyle gerçekleştirdiği “özür grubu atamaları”nda değişiklik yaptı. Bundan sonra atamalar eğitimin aksamaması için yılda bir kez, yaz aylarında yapılacak. Bu atamalardan yararlanabilmek için koşul da öğretmenin meslekte bir yılını doldurması. Özür grubu atamasından yararlanacaklar için de işe başlama tarihi olarak 31 Ağustos dikkate alınacak. Geçen yıl haziran, temmuz ve ağustos aylarında atanan ancak göreve 5-15 Eylül tarihlerinde başlatılan öğretmenler atamalardan yararlanamayacak.

Çünkü bir yıllarını doldurmuş olmayacaklar. Bu durumda da bir yıl daha bekleyecekler.

Siirt’ten yazan bir öğretmen göreve 5 Eylül’de başladığını söyleyerek, “Bu sınırlama getirilirse binlerce öğretmen gibi atama hakkımı 5 gün yüzünden kaybedeceğim. Bunun anlamı eşimi ve onunla yaşayan iki çocuğumu bir yıl daha görememek. 5 ya da 15 gün farkıyla bu hakkın elimizden alınmaması gerekiyor” diye yazıyor.

Öğretmenler, Bakan Dinçer’in bu ayrıntıyı gözden kaçırmamasını isteyerek, atamalardan yararlanabilmeleri için 15 Eylül tarihinin dikkate alınmasını istiyor.

Buradan MEB yetkililerine sesleniyoruz! Bu sesi duyun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MEB PERSONEL Haberleri