Öğretmene Yüksek Lisans ve Doktora Engeli

Öğretmene Yüksek Lisans ve Doktora Engeli

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER zaman zaman yaptığı konuşmalarda “Öğretmenlerimiz bulundukları illerde yüksek lisans ve doktora yapmalıdır. Biz de bu amaçla okula kayıt yaptıranların devam edip etmediğini takip edeceğiz. Derslerindeki başarısını da takip edeceğiz.“ diyor. (kaynak:http://www.pegemakademi.com/sayfa90-kpss-ales-dgs-hazirlik-kurslari/omer-dincer-sorulari-yanitladi-en-iyileri-en-basarililari-ogretmen-yapmaliyiz.php)

Ancak her ne hikmetse taşrada yüksek lisans yapanlara engel olmak için her şey yapılıyor. Bakanın bu sözleri ve aşağıda tam metni olan MEB İzin Yönergesinin 41. Maddesi gayet açık iken öğretmenleri eğitim hakkını engellemeye çalışan il, ilçe ve okul müdürlerini anlamak mümkün değil.

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ

YEDİNCİ BÖLÜM

Diğer İzinler

Öğrenim İzni

Madde 41- Bakanlık personelinden; Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsüne devam edenlere 7163 sayılı Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Teşkilât Kanunu, Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezine devam edenlere ise Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezi Yönetmeliği ve Eğitim İç Yönetmeliği hükümleri gereğince eğitim süresince aylıklı izin verilir. Bu izinler, 15 inci maddenin (a) bendinde belirtilen görevlerde bulunanlar ile il milli eğitim müdürlerine aynı bentte belirtilen izin vermekle yetkili amirler, merkez teşkilatında görevli diğer memurlara dairesi amirinin uygun görüşü üzerine Personel Genel Müdürü, taşra teşkilâtında görevli olanlara ise il millî eğitim müdürünün önerisi üzerine vali tarafından verilir.

Yüksek lisans öğrenimine devam edenlere, görevlerini aksatmamak kaydıyla haftada iki yarım gün izin verilebilir. Öğretmenlerin ders saatleri, bu öğrenimlerine devam edebilmelerine olanak verecek şekilde düzenlenir. Bu izin merkez teşkilatında görevli olanlara birim amiri, taşra teşkilatında görevli olanlara il/ilçe milli eğitim müdürü tarafından verilir. İzin verme yetkisi alt kademelere devredilebilir.

-

Bizim müdürlerimiz yukarıda belirtilen ve gayet açık olan metne göre işlem yapacaklarına ders programını öğretmenlerin önüne engel çıkararak şekilde hazırlamaktadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu konuda okul ve ilçeleri uyararak öğretmenlerimizin yüksek lisans ve doktora yapmalarına destek vermeli, keyfi uygulamaların önüne geçmelidir.

Hakan POLAT

TurkiyeKamu.Com özel haber

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB PERSONEL Haberleri