’Öğretmen, S.T.’nin göğüslerine dokunuyordu’

Cinsel istismar davasında müdür yardımcısına ağır suçlamalar

SİİRT’te, iki yıl önce 2’si kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla aranan ve olaydan 19 ay sonra Batman’da yakalanan emekli müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu’nun yargılandığı davada, tanık olarak dinlenen öğretmen ve öğrenciler çarpıcı ifadeler kullandı. Tanık öğretmen S.E, sanık Kuzu’nun kullandığı oda kapısının genelde kapalı olduğunu ve sapık olduğuna ilişkin söylentilerin çıktığını söyledi. Öğrenci H.K ise, Kuzu’yu bir gün mağdur S.T ile birlikte gördüğünü ve sanığın mağduru elle taciz ettiğine tanık olduğunu söyledi.

’HOCA, S.T.’NİN GÖĞÜSLERİNE DOKUNUYORDU’

Duruşmada yine tanık olarak dinlenen öğrenci Y.Y., mağdurlardan S.T.’yi aynı sınıfta olması nedeniyle tanıdığını ve S.T.’yi Fahrettin Kuzu’nun odasında uygunsuz şekilde görmediğini söyledi. Tanık H.K. de, olayın yaşandığı dönemde okulda öğrenci olduğunu belirterek, "2008 yılında 8’nci sınıftayken öğle arasında S.T. ve Fahrettin Hoca’yı, odasında yan yana otururlarken gördüm. Fahrettin Hoca sandalyeye oturuyordu, S.T. ise, sandalyenin kol kısmında oturmuş vaziyete duruyordu. Fahrettin Hoca bir eliyle S.T.’nin göğüslerini, vücudunun değişik yerlerini okşuyordu. Okulda öğrenciyken bilgisayar ve tamirat işlerinden anladığımdan bir çok yerin anahtarı bende vardı. Öğlen arası ve okulda öğrenci olmadığı zamanlarda okulun değişik yerlerine girip çıkabiliyordum" dedi.

TANIK VE MAĞDURLAR HOCANIN TACİZİNİ ANLATTI

Gazi İlköğretim Okulu’nda 2008-2010 yıllarında müdür olarak görev yapan M.S. ise, görev yaptığı dönemde S.T. ve H.T. kız kardeşlerle ilgili hiç bir şey duymadığını ve hiç bir şey görmediğini söyledi. Tanık Ö.F.Ç., ifadesinde, daha önce emniyette verdiği ifadesini tekrar ederek okul müdür yardımcısı B.K.’nin bir gün, ’Acilen görüşmemiz gerekiyor’ dediğini belirterek, "Bir araya geldiğimizde okulumuz öğrencilerinden H.T.’nin Fahrettin Kuzu tarafından cinsel tacize uğradığını, bunu okul aile birliği üyesi olan S.A.’dan duyduğunu, buna da okuldaki kardeşinin bir takım olaylar anlattığını söyledi. B.K., hocayla görüştükten sonra Fahrettin Hoca’yı aradım, onunla buluştuk. Anlatılan şeyleri ona da sordum. Söylenenlerin doğru olmadığını H.T.’nin okul içinde ve dışında değişik erkeklerle arkadaşlık yaptığını duyduğunu, bu nedenle onu çağırıp uyardığını, H.T.’nin bu uyarıları yaptığı zamanda elbisesini sıyırıp, göğüslerini kendisine gösterdiğini ve ’ben artık büyüdüm, genç kız oldum’ dediğini bana anlattı. Ona okul aile birliği üyesi S.A. ile öğrencilerle yüzleştireceğimi söyledim. Rahatsız olduğunu ve daha sonra konuşmak istediğini söyledi. Sonraki zamanlarda B.K. ile birlikte S.A. ile konuştum. S.A. bana, G.E. ve H.T. adlı kızların Fahrettin hoca tarafından taciz edildiğini duyduğunu anlattı. Bunun üzerine H.T., Ş.Y ve G.E.’yi çağırdım. Anlatılanları sordum. H.T., anlatılanları kabul etti. G.E ve Ş.Y önce reddetti sonra tacizi kabul ettiler" diye konuştu. Sanık Fahrettin Kuzu da beyanlara katılmadığını, suçsuz ve hasta olduğunu belirterek öncelikle tahliyesini sonra da beraatını istedi. Mahkeme heyeti, sanık Kuzu’nun tutukluluk halinin devamına, tanık S.A.’nın ifadesinin alınması için İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazılmasına karar vererek, duruşmayı 2 Mayıs tarihine erteledi.

 http://gundem.milliyet.com.tr/haber-turu/gundem/gundemgalerihaber/28.03.2012/1521014/default.htm

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KAMU PERSONELİ Haberleri