Öğretmen maaşı açlık sınırının altında!

DES Başkanı ortalama bin 450 TL olan öğretmen maaşının, 3 kişilik bir aile dikkate alındığında açlık sınırının altında kaldığını belirtti.

Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, ortalama bin 450 TL olan öğretmen maaşının, 3 kişilik bir aile dikkate alındığında açlık sınırının altında kaldığını, ek iş yapma imkanı bulamayan on binlerce öğretmenin ekonomik sıkıntılar altında ezildiğini ifade ederek, "Öğretmenler gününün üzerinden bir hafta geçti ama verilen sözlerin hiçbirisi tutulmadı" dedi.

Gürkan Avcı, ortalama bin 450 TL olan öğretmen maaşının, 3 kişilik bir aile dikkate alındığında açlık sınırının altında kaldığını, ek iş yapma imkanı bulamayan on binlerce öğretmenin ekonomik sıkıntılar altında ezildiğini ifade ederek, "Öğretmenler gününün üzerinden bir hafta geçti ama verilen sözlerin hiçbirisi tutulmadı" dedi.

24 Kasım haber bültenlerinde ekonomik krizlerin öğretmenleri nasıl zor duruma düşürdüğünü dramatize eden yaşam manzaralarıyla dolup taştığını, öğretmenlerin acı ve sıkıntılarının şovlara dolgu malzemesi olduğunu, fakat öğretmenlerin sorunlarının azalmadığını söyleyen Avcı yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde de birçok siyasetçi ve yöneticilerin hamasi nutuklarla öğretmenleri kutsayarak vicdanlarını nasıl rahatlattıklarını bir kez daha izledik. Öğretmenler günü, günah çıkarma günü olarak görülüyor. Acıma, merhamet vicdan rahatlama ve vaatlerle dolu bir öğretmenler günü daha geçiştirildi. Ama değişen bir şey olmadı" diye konuştu.

KAMUDA EN DÜŞÜK ÜCRET EĞİTİMCİLERE VERİLİYOR

Türkiye'de yıllardır uygulanan eğitim politikalarının ve ücret sisteminin eğitim çalışanlarını gün geçtikçe yıldırıp, yoksullaştırdığını savunan Avcı, "Okullarımız, eğitim yuvalarımız çile doldurma yerleri haline geliyor. Evinin kirasını ödeyemeyen, çocuklarının eğitim harcamalarını karşılamakta zorlanan, eşine ayakkabı alamayan, vitrinlerin önünden geçmeye utanan, zekata, fitreye muhtaç hale gelen, maaşı yetmediğini için ek iş yapmak zorunda bırakılan on binlerce öğretmen adına soruyorum. Ülkemizi ve çocuklarınızı emanet ettiğiniz eğitim çalışanlarına reva görülen ücret politikası ne zamana kadar devam edecek? Öğretmenler kamu çalışanları arasında en az ücret alan kesimi oluşturuyor. Türkiye, öğretmenlerini yok sayan birkaç ülkeden biri durumunda" dedi.

GÖREVE YENİ BAŞLAYAN ÖĞRETMENİN ALDIĞI MAAŞ BİN 809 DEĞİL BİN 302 TL

24 kasım ikramiyesi, eğitim ödeneğinin tüm eğitimcilere verilmesi, özel eğitim öğretmenlerine yıpranma payı verilmesi, ek ders ücretlerinin artırılması, ücretsiz ulaşım, adil bir tayin terfi sistemi gibi bir çok konunun hayata geçirilmediğini ifade eden Avcı, "Öğretmenlere enflasyon zammının yanı sıra, Türkiye'nin büyüme oranından da pay verilmesi, öğretmen maaşlarının kamuda en yüksek gruba dâhil edilmesini istiyoruz. Öğretmenlerin maaşları hakkında Sayın Başbakan bile yanlış bilgilendiriliyor. Göreve yeni başlayan öğretmenin maaşı bin 809 TL değil, bin 302 TL'dir. Bu bilgi kirliliğinin giderilmesi ve gerçeklerin açıkça tartışılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
takvim

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri