Öğretmen Atamalarında Gariplik Var!

Öğretmen okurumuz gönderdiği elektronik postada atamalarda gariplik olduğunu söylüyor.

Öğretmen adayının gönderdiği elektronik posta:


"31 aralık öğretmen atamaları sonucu oluşan minumum puanlar açıklandığından beri sonuçları kaç kez inceledim ve çok saçma bir atama sonuçlarıyla karşılaştım.


Ben Edebiyat öğretmeniyim ve edebiyat öğretmenliğinin sonuçlarına baktım. Karşılaştığım olay hem şaşırtıcı (aslında bunu daha önce de yaptılar ama) hem de düşündürücü. Şöyle ki:


Türk dili edebiyatı öğretmenliğinde 31 aralık ataması sonucu hiç kayma olmamış. Hiç olmadığı gibi 6 aralıkta oluşan kayma da kapanmış ve bir de eksik var. Nasıl mı?


31 Aralıkta Edebiyat 80.478 puanda kapattı. 6 Aralık ve 1 Ocakta atananların toplam sayısı 1362 (1144+218). Oysa 80.478. puandaki kişinin sırası 1361. 6 aralıkta 68 kişilik kayma oluşmuştu yani 1144 kişi atanınca sıralaması 1212 idi. Şimdi 218 kişi atanıyor ve sözleşmeli sıralaması 1361. Kadrolu atananlar sözleşmeliye başvuramaz. Herhangi bir nedenden dolayı o 68 kişi 6 aralıkta atanmadı ve 31 aralıkta atandıysa bile bugün sıralama 1362 olacaktı. Kaldıki edebiyatta her durumda formasyonu olmayan Fen-Edebiyatlılardan dolayı kayma olur.


Şimdi bırakın kaymayı atanana göre eksik bile var. Bu nasıl bir iştir anlamadım.


Yine el altından atamalar mı yapıldı? Neden kayma olma ihtimali çok yüksekken kayma olmadı ve hatta en son atanan kişinin sırası toplam atanan sayıdan geride.


Sıralamaya bakarsanız eğer kadrolu sıralamayı 1492 görürsünüz. Bu sayının içinde halen sözleşmeli çalışanlar da olduğu için buna dahil sözleşmeli sıraya bakıyoruz.


Ben sadece Edebiyat branşına baktım diğer branşlarda da aynı durum var mı merak ediyorum."


egitimajansı




İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri